גיוון מגיע גם לתעשיית האופנה
פתיחת דלתות למועמדים מגוונים
14 באוקטובר 2021
השיח בנושא גיוון, שוויון, הכללה ושייכות (DEIB) במקום העבודה, שממשיך להתקיים בארגונים בכל ענפי התעשייה, לא פסח גם על תעשיית האופנה, שחשפה מצדה טענות בדבר היעדר גיוון וייצוג הן על המסלול והן בבתי האופנה בכל רחבי העולם.
מסקר שנערך בשנת 2021 בנושא גיוון, שוויון והכללה בתעשיית האופנה שנערך על ידי McKinsey & Company עולה:
- 50% מהעובדים שאינם לבנים מדווחים שאינם נהנים מנגישות שווה לתעשיית האופנה בהשוואה למועמדים מתאימים אחרים, וכמעט רבע מהם מפקפקים בשוויון ההזדמנויות על סמך כישורים.
- עובדים כהי עור מדווחים על חוסר נגישות ניכר יותר לתעשיית האופנה (68%) בהשוואה לעובדים לבני עור (37%).
- עובדים המשתייכים לקהילת הלהטב"ק מדווחים על חוסר נגישות ניכר יותר לתעשיית האופנה (51% לא מסכימים עם הטענה) בהשוואה לעובדים הטרוסקסואלים (41%).
- עובדים כהי עור מדווחים שהם חשים פחות מוכנים לחיפוש העבודה הראשון שלהם (38% מדווחים שחשו שאין להם בכלל את הכלים הדרושים) בהשוואה לעובדים לבני עור (19%).
הכללה בתעשיית האופנה מתחילה עם גיוון בחשיבה
במטרה לחולל שינוי לא רק בפעילות העסקית שלה עצמה, אלא בתעשיית האופנה כולה, החליטה חברת Capri Holdings, חברת האם של מותגים איקוניים כמו מייקל קורס, ורסצ'ה וג'ימי צ'ו, לנקוט פעולה ממשית, וייסדה את קרן Capri Holdings לקידום גיוון בתעשיית האופנה. החברה התחייבה להשקיע 20 מיליון דולר בקידום פעילות הקרן לתמיכה בגיוון, שוויון והכללה בעולם האופנה.
"אנחנו רוצים לגוון את תעשיית האופנה. במסגרת מאמצי הגיוס שלנו, סביר להניח שנגייס כישרונות מבתי אופנה אחרים. כשאנחנו מחפשים מעצב או מעצבת חדשים, אנחנו בוחנים מועמדים שעובדים אצל המתחרים. וכשאנחנו בוחנים את מאגר הכישרונות אצל המתחרים, אנחנו רואים שפשוט באף אחד מהם אין גיוון," אומרת סימון במבו, סמנכ"לית איתור כישרונות וגיוון גלובליים ב-Capri Holdings. "זה לא רק אצלנו, רואים את זה בכל התעשייה. הקרן הזו באמת נוסדה כדי לשפר את הגיוון בתעשייה, באופן גורף."
לפתוח דלתות למועמדים מגוונים
בשיחה עם מנחות הפודקאסט The Transform Talent, רוברטה קוצ'יארו ודומיניקה גאלוסה, בעונה 2, פרק 13, מסבירה במבו שהקרן החדשה נועדה לפתוח דלתות לאנשים שאחרת לא היו זוכים להזדמנות להיכנס לתעשיית האופנה.
"איך אנחנו מגיעים לאנשים ברחבי העולם שלא חשבו בכלל שתהיה להם הזדמנות לפתח קריירה בתחום האופנה? או שיזכו להזדמנות ללמוד אופנה או אפילו להבין שיש קריירות אחרות בעולם האופנה מלבד עיצוב, למשל? יש הזדמנויות בתחום הפיננסים, בתחום ה-IT, יש הרבה מאוד הזדמנויות בעולם האופנה," אומרת במבו. "אנחנו יכולים להתחיל לחולל שינוי בכך שנקבל מועמדים עם השקפות שונות ומגוונות, ונדאג להשאיר אותם בתעשייה עם כל תוכניות ההכללה הנפלאות שאנחנו מפתחים."
למרות שהשאיפה היא ליישם גיוון בכל התחומים, במבו יודעת שייצוג על מסלול הדוגמנות ימשוך את מרבית תשומת הלב.
"גיוון, שוויון והכללה כרעיון – לא מתייחס רק למוצא אתני. הוא כולל גם מרכיבים נוספים. תצוגת האופנה שהתקיימה לפני כמה שבועות הוכיחה מעבר לכל ספק שגיוון מתחיל על המסלול. יש לנו דוגמנים ודוגמניות שמייצגים את כל הקשת ושונים מעוד אלה מאלה. לא רק מבחינת מוצא, אלא גם מבחינת מבנה גוף ומשקל," אומרת במבו. "כיום יש לנו הרבה דוגמנים, דוגמניות ופריטים למכירה שהם ניטרליים-מגדרית. זה מחלחל בתעשייה לכל אורכה ורוחבה. זה מסע, לא מרוץ, וזה ייקח זמן. אבל אני בהחלט רואה שהתעשייה, ובייחוד אנחנו ושלושת המותגים שלנו, מתקדמים במהירות ליעד הזה."
גיוון כחובה עסקית
טוני רוג'רס, יועץ בכיר ב-Right Management, מקבוצת ManpowerGroup הצטרף גם הוא לדיון והציג את יוזמת INCLUDE, תוכנית של Right Management שעוזרת למנהלים לשלב את הרעיון של גיוון, שוויון והכללה באסטרטגיה שלהם. רוג'רס הציג את הסיבות לכך שארגונים צריכים לקדם גיוון כנוהל עסקי חכם, לדאוג להעסקת עובדים מגוונים כדי להוציא מעובדיהם את המיטב.
"יצירתיות מתבטאת במיטבה כשאנחנו חשים בטוחים. אנחנו לא ממצים את היצירתיות שלנו כשמבחינה פסיכולוגית אנחנו לא חשים בטוחים. כל המסע הזה נועד ליצור מה שמכונה 'בטיחות פסיכולוגית', שמאפשרת לאנשים להביא לשולחן את המיטב שבהם. אפשר לקשור את זה למוצא אתני, לתרבות, לרקע האישי ואפילו למה שמייחד כל אחד מאיתנו מבפנים – הדרך שבה אנחנו חושבים, הסגנון הקוגניטיבי שלנו." אומר רוג'רס. "אנחנו רואים יותר ויותר דגש על גיוון עצבי ועל צורת הלמידה השונה של כל אחד. כישורים לא נורמטיביים יכולים להוות נקודות חוזק יקרות-ערך. הדרך שבה אנחנו רואים את העולם ואת היכולות האמיתיות של אנשים מתפתחת במהירות עצומה. זה באמת מלהיב."
אתם מוזמנים גם להאזין לבמבו ורוג'רס בנושא מאמצים לקידום גיוון, שוויון והכללה, משמעות הרעיון לעובדים בתעשיית האופנה והאופן שבו ארגונים מכל הצורות והגדלים יכולים להטמיע נהלים דומים, בפרק "Inclusivity in Fashion Starts with Diversity of Thought" בפודקאסט The Transform Talent בכל פלטפורמת פודקאסטים.