הטיפים שיעזרו לכם למצוא עבודה
ניהול ממוקד של חיפוש עבודה, בנייה מדוייקת של קורות החיים והכנת שיעורי בית לפני ריאיון העבודה - אלו השלבים החשובים אשר בזכותם אפשר להניע את הקריירה מחדש:
התחילו בבניית תכנית ממוקדת לחיפוש עבודה – אתם צריכים לדעת מה אתם מחפשים, באיזה ארגון ומה התפקיד שמעניין אתכם. לחפש עבודה זו עבודה ולכן חשוב לפנות לכך זמן בכל יום. דרך נכונה לעשות זאת היא לפתוח אקסל למעקב אחרי המשרות שפניתם אליהן. חפשו במקביל בכל הערוצים – אתרי דרושים, חברות השמה ורשתות חברתיות. הפעילו את הנטוורקינג שלכם, כך תיחשפו למשרות שלא מפורסמות "בחוץ". דברו עם אנשים שאתם מכירים, צרו קשרים חדשים ותישארו פעילים בקבוצות, קהילות ופורומים מקצועיים, שם אולי תמצאו מישהו שמחפש בדיוק את מה שיש לכם להציע.
לאחר שדייקתם ואתם יודעים בדיוק מה אתם מחפשים – עליכם לבנות את קורות החיים שלכם כמסמך שיווקי, כדי שיזמינו אתכם לריאיון העבודה. בקורות החיים שלכם, אתם לא רק הביוגרפיה, אלא המוצר עצמו ולכן עליכם להציג בצורה ברורה ואחידה את כל מה שיש לכם להציע. הדגישו נקודות חוזקה, מומחיות והישגים שצברתם עד כה בקריירה. טיפ: הוסיפו בתחילת קורות החיים תקציר. הוא עוזר למראיין להבין במהרה אילו כישורים ואיזה ניסיון יש לכם.
זומנתם לראיון עבודה? מצויין! עכשיו הכינו שיעורי בית לפני ריאיון העבודה. עליכם לעשות מחקר, כדי שתבינו לאיזה תפקיד אתם מתראיינים, באיזו חברה בדיוק, מה היא עושה, מה תהליך המיון שלה ומי עומד לראיין אתכם. כשתגיעו לריאיון עצמו, הפגינו את הידע הזה. זה ייתן למי שיושב מולכם ביטחון להמשיך בתהליך אתכם, וזה יוצר רושם טוב ומעיד על מוטיבציה. ההכנה העצמית חשובה ואתם צריכים להגיע לריאיון עם תשובות מוכנות ולהתאים את היתרונות והחסרונות שלכם לתפקיד. ככל שתגיעו מוכנים יותר, ככה תהיו חדים ומרשימים והסיכויים לקבל את המשרה יעלו.