// !-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 674976774 --> ?>
close
מחפשים פתרונות בתחום משאבי אנוש לחברה שלכם? השאירו פרטים:

    שם ארגון
    נושא
    דואר אלקטרוני
    טלפון
    תוכן ההודעה
    איננו מגייסים לתחום הניקיון, המלצרות והאבטחה*
    צרו קשר
    דף ראשי » המגזין » כיצד ישתנה כוח עבודה בענף הייצור?
    left right

    מי מפחד משינויים טכנולוגיים ?

    הטכנולוגיה משנה את כל ענפי התעשייה מדי יום, כיצד היא תשפיע על עובדי היצור, פיתוח המיומנויות והכשרתם המקצועית ?

    כיצד ישתנה כוח עבודה בענף הייצור?

     הטכנולוגיה משנה את כל ענפי התעשייה מדי יום והשפעתה משמעותית במיוחד בענף הייצור מבחינת היקף השינוי והמהירות שבה הוא משפיע.

    זה תמיד היה כך. המהפכה התעשייתית הביאה לעולם את שיטות הייצור הקונבנציונליות. נקרא לעידן הזה דור אפס – זו תהיה נקודת ההתחלה שלנו. בתקופת הדור הראשון, שבא אחריו, בשנים 1970-2005, החומרה והתוכנה החדשים שיפרו במהירות את התהליכים האוטומטיים. כיום אנחנו מתקרבים לשלבי הסיום של הדור השני, המתאפיין בעוצמה הטרנספורמטיבית של שיפורי תוכנה מהפכניים שהובילו לייעול תהליכים ושימוש בנתונים. כל ארגון מתקדם אומנם בקצב שלו, אך בשנה הבאה ייכנס ענף הייצור לדור השלישי שבו המכונות יתפתחו לשלב הבא במסגרתו יתחילו ללמוד וללמד את עצמן.

     

    שימו לב ללוח הזמנים: קרוב לשלושת-רבעי המאה נדרשו למעבר מדור אפס לדור הראשון, אך המעבר לדור השני ארך פחות ממחצית מהזמן הזה. ועדיין, בדור אפס, העובד במפעל רכש מיומנות, וביצע את אותו תפקיד כמעט בכל שנות עבודתו. הדור השני נמשך 15 שנה בלבד, והשינוי כבר מתדפק על דלתנו. שינוי מהיר ומהפכני הוא ה"נורמלי" החדש.

    ארגונים יכולים להניח שהם כבר התייחסו לשינוי, כיוון שהטמיעו אוטומציה ועברו מהפך דיגיטלי. אבל הדור הבא הוא כבר מעבר לאוטומציה – הוא אוטומטי ומנבא. מכונות אינן מבצעות רק את העבודה הפיזית. הודות לבינה מלאכותית הן גם חושבות. תהליך זה משפיע על כוח העבודה הרבה מעבר למה שראינו בעבר.

    פירוש הדבר שההכשרה צריכה להשתנות כדי לעזור לעובדים לדבר שוטף את שפת הבינה המלאכותית. זיהינו 165 תפקידים במשרות העתידיות. חילקנו אותם לשבעה תחומים של מומחיות טכנית. כדי להכין עובדים למשרות העתידיות החדשות, מצאנו ששדרוג מיומנויות קצר וממוקד – שישה חודשים או פחות – משיג את מטרתו בצורה הטובה ביותר (ראו: תעסוקה בקו הייצור). יותר מדי מידע, המוצג במשך זמן רב מדי, גורם לעובדים להרגיש שהם מוצפים במידע שאינם יכולים להכיל. מפגשים קצרים וממוקדים המראים לעובדים ולמנהלים אילו מיומנויות יש ללמוד, נותנים להם תחושת הישגיות. קורסי רענון או הדרכה חוזרת הנדרשים לעתים קרובות, אינם סימן להדרכה מקורית בלתי יעילה.

    הדרישה לסטודנטים ולהנדסאי תעשייה וניהול הולכת ולהכשרה עדכנית הולכת וגוברת.
    במאמר "דרושים בני-אדם" שפרסמנו בהקשר של חיפוש עבודה, ציינו שבעוד שכל העובדים יזדקקו לשדרוג מיומנויות, לכ-35% מהם יידרשו שישה חודשים או פחות כדי לעלות לרמה הבאה. ל-9% מהם יידרשו 6-12 חודשים ול-10% מהם תידרש יותר משנה של שדרוג מיומנויות שיוביל אותם לתפקיד הבא.

     

    דיגיטציה איננה העלמת משרות, אבל היא תשפיע על רוב התפקידים והפונקציות. במקביל היא יוצרת פונקציות חדשות ומובילה לצמיחה ביצירת משרות בכל שדרות ענף הייצור. יצרנים עומדים בפני מחסור במיומנויות ובשל כך שדרוג מיומנויות הוא הכרחי לסגירת פער זה. איש לא יכול לנבא את העתיד, אך בעזרת המיומנויות המתאימות, תרבות של למידה והתמקדות בסיוע לעובדים בפיתוח הקריירות שלהם במשרות מבוקשות – נהיה מוכנים לקראתו טוב יותר.

    אל תעבדו בלחפש עבודה

    שלחו קורות חיים ואם אין, השאירו פרטים
    ואנחנו כבר ניקח את זה מכאן

    * שדות חובה
    אל תעבדו בלחפש עבודה

    שלחו קורות חיים ואם אין, השאירו פרטים
    ואנחנו כבר ניקח את זה מכאן

    תחומי העיסוק שמעניינים אותי

    * שדות חובה
    תודה!

    הפרטים התקבלו בהצלחה.
    אנחנו כבר מחפשים את העבודה הבאה שלך
    ונעדכן אותך בהקדם.

    תודה!

    הפרטים התקבלו בהצלחה.
    אנחנו כבר מחפשים את העבודה הבאה שלך
    ונעדכן אותך בהקדם.