// !-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: 674976774 --> ?>
It's your time to shine
דף ראשי » המגזין » עבודה מועדפת, כל המידע על עבודה לחיילים משוחררים ב 2022
left right

עבודה מועדפת זה הכי, אחי!

כל מה שרציתם לדעת על עבודה מועדפת לחיילים משוחררים

השתחררתם? הורדתם את הכומתה והזדכיתם על הקיטבג? שיהיה בשעה טובה! בין שאתם מתכננים לצאת לטיול הגדול שחלמתם עליו במשך שלוש שנים, ובין שכבר התחלתם לעשות שופינג בין הפקולטות השונות ללימודים גבוהים – אתם צריכים כסף, ועכשיו. מענק השחרור אינו מספיק להגשים את כל החלומות, חיפוש עבודה לחיילים משוחררים יכול להועיל.

עבודה מועדפת, המכונה בחוק "עבודה נדרשת", מוגדרת כעבודה במשרות ספציפיות בענפי תעסוקה ספציפיים, המזכה את העובדים בה במענק חד-פעמי בסכום של כ-9,000 ₪ מטעם המדינה, בנוסף לשכר שתשתכרו בעבור עבודתכם.

אנחנו ב-Manpower -ישראל ריכזנו בשבילכם מגוון רחב של משרות בעבודה מועדפת, וגם כל מה שחשוב שתדעו רגע אחרי השחרור:

 

באילו ענפים ותפקידים מדובר?

עבודה מועדפת בענף המלונאות: מלצרות, חדרנות, טבחות, צוות בידור ומגוון תפקידים לא מקצועיים נוספים בתחומי הניקיון.
עבודה מועדפת בתחנות דלק:  תדלוק, שטיפת מכוניות, עבודות ניקיון ושירות לקוחות.
עבודה מועדפת בענף הבניין:  עבודות עפר, חיבורים לתשתיות, גינון, סלילה וצביעת כבישים.
עבודה מועדפת בחקלאות:  ניקיון במשתלות ובחממות, ניקיון ביערות קק"ל ומגוון עבודות לא מקצועיות בחוות לגידול בעלי חיים, בבתי אריזה ועוד.
עבודה מועדפת בענף התעשייה: מגוון עבודות לא מקצועיות במפעלי תעשייה בכל הענפים (מזון, טקסטיל, בנייה, רכיבים אלקטרוניים ועוד).
עבודה מועדפת בבתי מלאכה: עבודה במשרות לא מקצועיות במוסכים ובבתי מלאכה שונים וכן עבודות מקצועיות בתחום המסגרות הריתוך, חשמלאות ומכונאות רכב ועוד.
עבודה מועדפת בטיפול באנשים בעלי מוגבלויות: השגחה, פיקוח וסיוע לאנשים בעלי מוגבלויות בפעולות יומיומיות בביתם, או במוסד שבו הם שוהים.

לרשימת העבודות המלאה לחיילים משוחררים המוגדרות כ- עבודה מועדפת היכנסו לאתר המוסד לביטוח לאומי.

 

 

למי מיועדת עבודה מועדפת לחיילים משוחררים?

לחיילים ולחיילות שהשתחררו משירות החובה בצה"ל, או כאלה שהשלימו 24 חודשי שירות לאומי, וזכאים לדמי אבטלה.

 

מי זכאי למענק?

מי שעבדו בעבודה המועדפת – כלומר, בתפקידים המוכרים על ידי המוסד לביטוח לאומי כ"עבודה נדרשת" – במשך 150 ימים לפחות, בפרק הזמן שבין חצי שנה עד שנתיים מיום השחרור.

 

מה זאת אומרת "וזכאים לדמי אבטלה"?

החוק מתנה את קבלת המענק לעובדים בעבודה נדרשת "ובלבד שביום תחילת העבודה הנדרשת הראשונה היה זכאי לדמי אבטלה". חיילים המתחילים לעבוד בעבודה מועדפת במהלך השנה הראשונה לשחרורם פטורים מסעיף זה וזכאים אוטומטית למענק. לעומתם, חיילים המתחילים לעבוד בעבודה הנדרשת הראשונה לאחר שחלפה שנה מיום השחרור, יצטרכו להוכיח לביטוח הלאומי כי בשנה וחצי שקדמה לתחילת עבודתם הנדרשת הראשונה צברו לפחות 12 חודשי עבודה מלאים, רצופים או לא, אצל מעסיק אחד או יותר – בכל תחום או תפקיד.

 

אפשר להחליף עבודה במהלך 150 הימים?

כן. החוק מתיר להחליף עבודה מועדפת אחת באחרת כל עוד ההחלפה מתבצעת במסגרת תקופת הזמן של עד שנתיים מיום השחרור. ימי העבודה ימשיכו להיספר כרגיל לצורך קבלת המענק.

 

בתוך כמה זמן יש להשלים את תקופת העבודה?

עליכם להשלים 150 ימי עבודה בתקופה של בין שישה ל-12 חודשים, במהלך שנתיים (24 חודשים) מיום השחרור משירות חובה. כלומר, אם החלפתם מקום עבודה, או לקחתם פסק זמן, יהיה עליכם לשוב ולסיים את מניין הימים בתוך 12 חודשים מהיום שבו התחלתם לעבוד בעבודה.

 

איך נספרים 150 ימי העבודה?

על העבודה להיות במשרה מלאה, על פי הנהוג במקום העבודה. אם במקום העבודה שמצאתם  עובדים רק חמישה ימי עבודה בשבוע, ועבדתם שבוע עבודה מלא – ייחשבו לעניין צבירת ימי העבודה שישה ימים. ימי מחלה וחופשה אינם נספרים במניין ימי העבודה.

 

 מותר להתחיל לעבוד כבר במהלך חופשת השחרור?

אפשר, אך ימי העבודה הללו לא ייספרו לצורך קבלת המענק. ספירת הימים מתחילה מיום השחרור בלבד.

 

 האם גם משוחררי קבע זכאים למענק?

כיוון שהעבודה המועדפת היא הטבה המיועדת לחיילים המשוחררים משירות חובה, תוכלו לעבוד בעבודה מועדפת לחיילים משוחררים רק אם עברתם משירות חובה לשירות בקבע, וסיימתם את מניין ימי העבודה בתוך שנתיים (24 חודשים) מיום סיום שירות החובה.

 

איך מקבלים את המענק?

בתום תקופת העבודה, מגישים תביעה לביטוח הלאומי. יש להגיש את התביעה עד 12 חודשים מיום סיום שישה חודשי העבודה.

 

איך מוצאים עבודה מועדפת?

משרות של עבודה מועדפת נמצאות בכל מקום – מתחנות הדלק בעיר ועד לחוות חקלאיות בפריפריה. אנחנו בManpower-ישראל ריכזנו בעבורכם מגוון רחב של הצעות מועדפות שתוכלו למצוא כאן.

 

האותיות הקטנות

כמו כל חוק, גם כאן יש מקרים מסוימים המקבלים התייחסות מיוחדת: מקצועות, ענפים או מרחק מהבית, שבהם אפשר לקבל גם מענק חלקי. לקריאה נוספת בקרו באתר לביטוח לאומי.

 

 

הטיפים של מנפאואר לחיילים משוחררים:

  • נצלו את העבודה אחרי השחרור כדי להכיר ולהתנסות בתפקידים שמעניינים אתכם או בתחומים שטומנים בחובם אופק אקדמי. מי יודע, אולי הקריירה מחכה לכם דווקא כאן…
  • עבודה מועדפת מאפשרת לכם לחסוך יותר כסף באותו פרק זמן. חשבו על המענק כעל עוד משכורת – ללא העבודה עצמה. לכן, אם ממילא חשבתם על עבודה זמנית עד לפתיחת שנת הלימודים או לפני הטיול הגדול, העדיפו עבודה מועדפת.
  • בשנה הראשונה לשחרור מהשירות הצבאי מובטחת לך זכאות לדמי אבטלה, לכן מומלץ להתחיל לעבוד בעבודה נדרשת במהלך תקופה זו.
  • הקפידו לשלב את תקופת העבודה בקורות החיים שלכם. בגיל צעיר כל עבודה נחשבת ומעידה הרבה על רצינותכם ומסירותכם. אל תשכחו לבקש המלצה מהממונים עליכם וצרפו גם אותה לקורות החיים.

אצלנו ב-Manpower-ישראל תוכלו לקבל סיוע והכוונה גם בשאלות אלה. בואו להיעזר בניסיון שלנו במציאת עבודה מועדפת, עבודה זמנית ועבודה קבועה במגוון תחומים ותפקידים.

אל תעבדו בלחפש עבודה

שלחו קורות חיים ואם אין, השאירו פרטים
ואנחנו כבר ניקח את זה מכאן

* שדות חובה
אל תעבדו בלחפש עבודה

שלחו קורות חיים ואם אין, השאירו פרטים
ואנחנו כבר ניקח את זה מכאן

תחומי העיסוק שמעניינים אותי

* שדות חובה
תודה!

הפרטים התקבלו בהצלחה.
אנחנו כבר מחפשים את העבודה הבאה שלך
ונעדכן אותך בהקדם.

תודה!

הפרטים התקבלו בהצלחה.
אנחנו כבר מחפשים את העבודה הבאה שלך
ונעדכן אותך בהקדם.