ריאיון טלפוני
כלים לראיון טלפוני מוצלח
ריאיון טלפוני הוא מפתח חשוב להתקדמות שלכם בשלבי המיון
טלי בן הרוש מנהלת גיוס אזורית ב -Manpower, מתארת את היתרונות בראיון טלפוני
לפני שאתם מגיעים לשלב הריאיון הפרונטלי, חשוב שתעברו בהצלחה את שיחת הטלפון הקצרה עם נציג החברה לה הגשתם מועמדות. כל הסיבות לכך שריאיון טלפוני הוא דווקא יתרון ואם תכירו גם את הקשיים שלו, תוכלו להתכונן ולהצליח להגיע לשלב הבא.
שלחתם קורות חיים ואתם מחכים לראיון הטלפוני. כדאי שתבינו כי מדובר בשלב חשוב לפני שאתם עוברים הלאה, לריאיון הפרונטלי. בשלב זה משתמשות חברות כדי לסנן רבים מהמועמדים בזמן חיפוש עבודה ולכן, כדאי שתתכוננו אליו ותדעו מה כדאי לכם לומר ובאיזו דרך.
טלי בן הרוש, מנהלת גיוס אזורית ב- Manpower, מתארת את היתרונות החשובים של הריאיון הטלפוני.
- זהו המפגש הראשון שלכם עם המשרה, לכן זו הזדמנות מעולה עבורכם לקבל מידע שהיה חסר לכם לגבי התפקיד. כאן כדאי שתשאלו שאלות על הארגון, על אפשרויות הקידום שבו ועוד.
- הריאיון הטלפוני מתקיים בדרך כלל במגרש הביתי שלכם, בו אתם מרגישים נוח. תוכלו לנצל זאת כדי להישאר רגועים ופתוחים, מה שלרוב לא קיים במפגש פנים מול פנים. השיחה יכולה להיות טבעית וכנה יותר, ועבורכם זהו יתרון משמעותי. כמובן, פתיחות זו לא צריכה לגרום לכם לדבר על נושאים לא רלוונטיים.
- כאן אינכם צריכים להתאמץ כדי להכיר את קוד הלבוש של הארגון או להתלבש לפיו, מה שמקל עליכם בשלב זה.
ובכל זאת, מה הקושי בריאיון טלפוני?
החיסרון הוא בכך שלא רואים אתכם. בראיון פרונטלי / ראיון עבודה בזום אפשר ללמוד הרבה משפת הגוף שלכם. בשיחה פנים מול פנים, קל לכם יותר לשדר מי אתם בעזרת תנועות הגוף והידיים, המימיקה שלכם ועוד. כך אפשר להכיר אתכם יותר לעומק ולהתרשם מהמחוות הקטנות, שלא באות לידי ביטוי בריאיון טלפוני.
לכן, חשוב שתשימו לב לטון הדיבור שלכם, שתדברו באופן רציף והגיוני ותהיו ברורים בכל תשובה. כדאי מאוד שתתכוננו לריאיון. כך תוודאו שאתם אומרים את כל מה שאתם רוצים. ככל שתהיו ממוקדים ותפגינו ביטחון, תגדילו את הסיכוי שלכם להגיע לשלב הבא בתהליך הגיוס.
איך להעביר את המסר הנכון גם בראיון טלפוני?
- ענו באופן ממוקד לשאלה. שיחה טלפונית מוגבלת בזמן ואין צורך שתתישו את המראיין בסיפורים לא רלוונטיים. כדאי לעשות סימולציה לפני קיום הריאיון כדי להגיע ממוקדים וענייניים.
- כשאתם מתארים תפקיד שעשיתם, הביאו דוגמאות מתאימות, הפגינו ביטחון והתלהבות במידה. שתפו את המראיין בתהליך שקידמתם כדי שילמד על היכולת והמוטיבציה שלכם.
- שימו לב שאתם נותנים למראיין לסיים לשאול את השאלות. במעמד של ריאיון פרונטלי חפיפה בין המשפטים שלכם ושל המראיין מקובלים יותר ונסלחים.
כדאי! כמו בריאיון פרונטלי, גם כאן חשוב שתכינו שאלות אותם תרצו לדעת בנוגע לתפקיד ולארגון. כך אתם מראים רצון לקבל את התפקיד ולהיות חלק מהארגון.
כמה מידע למסור בראיון טלפוני לעומת ראיון פרונטלי?
ראיון עבודה טלפוני הוא השלב הראשון בגיוס עובדים. הריאיון הטלפוני עוזר למראיין להחליט האם אתם בכלל מתאימים לתפקיד ולכן הוא מתמקד בנושאים כמו ניסיון, תחומי עניין, יכולת התבטאות, שאיפות ועוד.
בשיחה המוגבלת בזמן, עליכם להיות מדויקים וממוקדים. בראיון הפרונטלי יש לכם מקום להרחיב ולהתעכב על המידע שדרוש לכם להבנת התפקיד והכרת הארגון.
3 טיפים לעבור בהצלחה את הריאיון הטלפוני
טלי מציעה 3 טיפים, איתם תגיעו מוכנים לראיון הטלפוני כדי לעבור אותו בהצלחה:
- ידע מוקדם – אספו כמה שיותר מידע על התפקיד והארגון. נסו לגלות מי יראיין אתכם ומה תפקידו. תוכלו לעשות זאת באינטרנט וברשתות החברתיות. אם תפגינו ידע לגבי הארגון, התרבות הארגונית בו והתחום שבו הוא מתמחה, המראיין יתרשם ממידת הרצינות והמוטיבציה שלכם.
- הכנה מראש – כדאי שתבצעו סימולציה כדי לשנן את המסרים שאתם רוצים להעביר בזמן קצר ולחזק את הביטחון העצמי שלכם לקראת מעמד זה.
- יצירת תנאים נוחים – אם תופסים אתכם בזמן לא נוח, מקובל לבקש לדחות את הריאיון למועד נוח יותר. כמובן, לא לדחות זאת יותר מדי כדי להראות רצינות. כדאי שתהיו לבד, בסביבה שקטה ונוחה כשאתם מקיימים את הריאיון.
בהצלחה!