6 כללים לכתיבת קורות חיים שיפתחו לך דלתות
למסמך קורות החיים יש השפעה רבה על היכולת שלך לקבל זימון לריאיון. המומחים שלנו ריכזו עבורכם כמה כללי ברזל ואם תקפידו עליהם, כדאי שכבר תפנו לעצמכם יותר זמן לראיונות עבודה בזמן הקרוב.
זה הצעד הראשון בתהליך חיפוש עבודה. זו הפעם הראשונה שהמעסיק פוגש את השם שלנו ומקבל החלטה האם לתת לנו הזדמנות להגיע לריאיון ולהציג את עצמינו כראוי.
מגייסים מקבלים המון קו״ח ומשקיעים בערך חצי דקה במעבר ראשוני עליהם. אם אנחנו רוצים לבלוט לטובה ולהגדיל את הסיכויים שלנו לקבל התייחסות, כדאי שנכיר את העקרונות לכתיבת קורות חיים וניישם אותם.
- הקפידו על הסדר המקובל
המעסיקים רגילים לקרוא קו״ח בפורמט קבוע ועליכם להקפיד עליו. התחילו עם הפרטים האישיים. לאחר מכן, ציינו את הניסיון התעסוקתי מהסוף להתחלה, כלומר, קודם התפקיד האחרון או העכשווי שלכם, תחתיו התפקיד הקודם וכן הלאה. לאחר מכן, ספרו על ההשכלה שלכם, גם פה, מהחדש לישן בסדר יורד: תואר, תעודת בגרות וכו׳. לסיום, ציינו באילו שפות אתם שולטים.\
2. תמצתו
זכרו את כלל חצי הדקה. 30 שניות זה לא מספיק זמן כדי לקרוא סיפור. נסחו את הניסיון התעסוקתי שלכם בצורה תמציתית ועניינית. ציינו עובדות עיקריות בצורה קולעת. התייחסו להישגים המשמעותיים שנחלתם במהלך התפקיד ורלוונטים לתפקיד אליו אתם מתמיינים כדי להראות את החוזק והיתרון שלכם
3. הקפידו על נראות ברורה ומסודרת
למרות הפיתוי, בחרו בפונט אחד ויחיד (בסוג ובגודל) והשתמשו בו לאורך כל המסמך. הקפידו על יישור הטקסט לימין ועל מרווחים זהים בין השורות. כמובן, וודאו גם, שלא מופיעות שגיאות כתיב או הקלדה. בדקו זאת כמה פעמים. זכרו, גם אות אחת טועה, יכולה לייצר רושם ראשוני רע. והרי ידוע, שרושם ראשוני, אין שני לו…
4. סילוף עובדות? ממש לא!!
המראיין כנראה יבדוק את הדברים וישוחח גם עם ממליצים, זה דבר נהוג ומקובל. אל תסתכנו. טיבעה של האמת תמיד להתגלות ואתם לא יודעים איפה זה יתפוס אתכם.
5. וותרו על מכתב מקדים ותמונה
למרות שאפליקציות כמו קנבה ודומיה מציעות לנו תבניות הכוללת תמונה ומכתב מקדים לקורות חיים. בישראל עדיין לא נהוג לצרף תמונה. ולכן, מומלץ לוותר על זה.
6. שלחו את המסמך בפורמט פשוט
אתם לא רוצים שהמעסיק ידלג על קורות החיים שלכם, רק כי הוא לא הצליח לפתוח אותם. לשם כך, הימנעו ממצגות Power Point או קבצי psd, png, tff, pdf וכו'. הקפידו על שליחת קובץ בסיומת Doc (תוכלו לייצר כזה באמצעות תוכנת Word של מיקרוסופט או על ידי Google DOCS)