
תקופות של חוסר תעסוקה, בין אם מבחירה או בשל אילוץ, עלולות לפגוע בקריירה שלכם. מעסיקים מעריכים מאוד יציבות תעסוקתית, ונוטים לשאול שאלות כאשר הם מזהים בקורות חיים של מועמדים “חורים”.
הסוד הוא להציג באור חיובי את ההפסקות שלקחתם.
אלה שלוש דרכים טובות לדאוג שלא תיפגעו בשל פסק זמן שאתם לוקחים במהלך הקריירה.
חונכות או ייעוץ
תוכלו להמשיך להנהיג מבלי לשאת בתואר עצמו. שקלו לקבל על עצמכם תפקידים של חונכים בארגון או יועצים לחברות סטארט-אפ. אם תרצו להיות חונכים, מציאת החניכים המתאימים דומה מאוד לצד השני של המשוואה.
פנו לאנשים שאתם מכירים ושוחחו עם אנשים מרכזיים בחברה, או ברשת הקשרים שלכם, על סוג האדם שאתם מעוניינים לחנוך, והגדירו היטב את כוונתכם. תוכלו גם לפנות לאוניברסיטה שבה למדתם ולברר לגבי תוכניות חונכות לבוגרים/סטודנטים אליהן תוכלו להצטרף. חניכה עשויה להיות תוספת חשובה לניסיונכם המקצועי ולקורות החיים שלכם.
שיפור מיומנויות רכות
תמיד טוב לשפר את המיומנויות שלהם בלימודים ובקורסים מקוונים, ותקופה שבה אינכם מועסקים במשרה מלאה יכולה להעניק הזדמנות טובה לצמיחה.
התמקדו במיומנויות ‘רכות’ – תקשורת עם אחרים, חשיבה ביקורתית, עמידה בתאריכי יעד, יכולות ארגון וכו’. מעסיקים מחפשים כיום את המיומנויות האלה יותר משחיפשו אי-פעם, מאחר שהן ניתנות ליישום נרחב בכל המשרות, ללא קשר לתחום.
תפקידי התנדבות
שקלו להתנדב לתפקידים שיוסיפו מומחיות וידע לארגז הכלים שלכם. נצלו את ההתנדבות כהזדמנות לנסות משהו חדש, אולי קריירה שמאז ומתמיד רציתם לבחון. ייתכן שיתברר לכם שעיסוק זה אכן מלהיב כפי שחלמתם או שבעצם אינו זוהר או מספק כפי שראיתם בעיני רוחכם. לכו בעקבות הלב – כשאתם נותנים מעצמכם למשהו שאתם מאמינים בו, קל הרבה יותר ללמוד מיומנויות חדשות.
בסופו של דבר, מעסיקים יגלו הרבה יותר הבנה להפסקות בקורות החיים שלכם אם יתברר שניצלתם אותן לצמיחה אישית. המשיכו ללמוד ולצמוח – זה יעזור לכם למצוא את מה שאתם באמת רוצים לעשות בקריירה שלכם.