
בתור מעסיקים אתם יודעים שלא די למשוך אליכם כישרונות מבטיחים – החוכמה היא להחזיק בהם לאורך זמן. עסקים מכל הסוגים, מארגונים גלובליים ועד חברות מקומיות, מחפשים ללא הרף דרכים יצירתיות להשאיר אצלם עובדים מוכשרים, אך נדמה שהמשימה קשה מתמיד.
כשמצב הכלכלה העולמית מתאפיין בחוסר ודאות, והתחרות בשוק העבודה גוברת, חיוני להבין מה באמת מחפשים העובדים.
על פי מחקר שערכה Manpower, בקרב כ-4,500 מבקשי עבודה בחמישה שווקי תעסוקה משפיעים ברחבי העולם, השורה התחתונה היא לא בהכרח מה שאתם חושבים.
סיפוק, איזון, משמעות
מניתוח הנתונים עולה כי קרוב לשישה מכל עשרה מועמדים (כמעט 60% מהמשתתפים במחקר) מייחסים אותה מידה של חשיבות למה שהם עושים ולשכר שהם מקבלים. כלומר, סוג העבודה חשוב לא פחות מהתמורה. יתרה מזאת, נוכח החשיבות שמייחסים כיום לאיזון בין העבודה לחיים האישיים והעובדה שיותר עובדים נדרשים להיות “מחוברים” או נגישים למשך שעות רבות ביום – מרבית העובדים לא ישקלו עבודה שלא תשתלב בחיי היומיום שלהם.
הזמנים משתנים – ואיתם העדפות העובדים
עם זאת, כשמדובר בהחלפת מקום עבודה, המחקר שלנו מראה שלגורם העלייה בשכר יש השפעה חזקה פי שניים מהגורם של סוג העבודה.
בניגוד לדור ההורים של העובדים שלכם, שהאמין שנאמנות למעסיק תזכה בתגמול, נראה שהפרדיגמה השתנתה. הסברה הרווחת כיום לגבי תעסוקה, היא שהישארות באותה החברה למשך יותר משנתיים תגרום בממוצע לצניחה של כ-50% בהכנסות במהלך החיים. רבים מבני ובנות דור ה-Y, בהתאמה, זיהו את עצמם בתשובותיהם כמועמדים תמידיים, או כמי ש”תמיד מחפשים את הזדמנות התעסוקה הבאה”.
מגמה זו נוכחת גם בתוצאות המחקר; יותר ממחצית המועמדים שהצביעו על “אפשרויות קידום” כאחד משלושת הגורמים המניעים המובילים בחיפוש עבודה – היו בני דור ה-Y.
הממצאים נשמעים מעט סותרים, אבל ההיגיון הוא כזה: גם אם אינם מצביעים על השכר כגורם החשוב ביותר, נראה שהצעירים של ימינו פשוט משיגים את העלייה בשכרם על ידי החלפת מקום עבודה.
על כישרון צריך לשלם
מאחר שרוב העובדים מעוניינים להחליף את מקום עבודתם בכל זמן נתון, ובהתחשב בכך שרוב מחליפי העבודה מקבלים שכר גבוה יותר במקומות העבודה החדשים שלהם, על המעסיקים להיות מוכנים לשלם בעבור הכישרון המתאים , במיוחד ככל שבני דור ה-Y הופכים לאוכלוסייה המשפיעה ביותר בשוק.