כתיבת קורות חיים: תחילת המסע שלכם למציאת עבודה

רוצים להגיע לראיון עבודה? נסחו קורות חיים שיעזרו לכם להתבלט על פני מועמדים מתחרים

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

מספר המועמדים לעבודה בישראל מגיע למאות אלפים, מה שאומר שלפחות עבור משרות מסוימות, מגייסים צריכים לעבור על מסמכי קורות חיים רבים. אם קורות החיים שלכם יהיו ממוקדים לדרישות החיפוש ולא יכילו טעויות או מידע לא רלוונטי, יעלה משמעותית הסיכוי שלכם להתבלט ולהיות מזומנים לראיון עבודה.

זוהי ההזדמנות הראשונה, ולעיתים היחידה, בה אתם נותנים מושג לגבי מי ומה אתם. לכן, עליכם לנסח את קורות החיים כך שיהפכו לכרטיס הכניסה שלכם לשלב הבא.

על מנת שקורות החיים שלכם יצודו את עיניהם של המגייסים, עליהם להכיל, באופן ברור ומאורגן, את תכונותיכם האישיות ואת יכולותיכם המקצועיות, המתאימות לתפקיד לו בחרתם להתמיין, ושבזכותן אתם ראויים לו.

המפתח הוא שיווק עצמי

ניתן לדמות את קורות החיים למוצר על מדף, הניצב לצד עשרות מוצרים אחרים. כדי שיבחרו דווקא בו, חשוב לשווק את ההצלחה המוכחת שלו ואת תכונותיו החיוביות. כך גם קורות החיים, שצריכים להיות אמצעי לשיווק הניסיון והיכולות שלכם ולא רק להצגת הביוגרפיה שלכם. 

עליכם לכלול את החוזקות, היתרונות והמומחיות שלכם ואת ההישגים הנזקפים לכם. מטרת השיווק בקורות החיים, היא לשכנע את הקוראים שאתם המועמדים הראויים אותם הם רוצים לפגוש לראיון עבודה.

שליחת קורות חיים נעשית בלחיצת כפתור, כך שעל כל משרה אתם כנראה מתחרים עם עשרות או אפילו מאות מועמדים אחרים. כדאי שתדעו מה המגייסים מחפשים, כדי שתבליטו זאת במסמך ותזכו לעבור לשלב הבא. 

דגשים חשובים

מבנה וניסוח – תנו למגייסים תחושה של בהירות וסדר. הקפידו על מבנה אסתטי ופשוט, על אחידות ודיוק וכמובן בדקו שאין שגיאות כתיב וטעויות. היו ממוקדים במטרה ואל תאריכו מעבר לעמוד אחד או שניים.

עיקר ולא תפל – היצמדו לעיקר ואל תרחיבו בנושאים שאינם קשורים לתפקיד.

התאמה לתפקיד – גם אם אתם אנשי אשכולות, בדקו מה המגייסים מחפשים לתפקיד והבליטו רק את הכישורים והניסיון שמתאימים לדרישות הספציפיות.

יציבות תעסוקתית – מגייסים מחפשים עקביות והתמדה. דאגו להראות רצף תעסוקתי.

ערך מוסף – ציינו תכונות, מומחיות או ידע שמייחד אתכם ומעניק לכם פער על פני שאר המועמדים, לדוגמא: ידיעת שפה, הישג או יכולת ייחודים.

מבנה מקובל

פרטי קשר – ציינו שם פרטי ושם משפחה, מקום מגורים, טלפון ואימייל. אין צורך לציין תאריך לידה ומספר תעודת זהות.

תקציר אישי – תקציר בעל אופי מקצועי הפותח את קורות החיים ומסייע לכם לשווק את עצמכם.

ניסיון תעסוקתי – ציינו הישגים משמעותיים, בעיקר משני מקומות העבודה האחרונים. כשאתם מציינים מקומות עבודה משמעותיים, תארו את תחום העיסוק שלכם בו, מחזורי המכירות, מספר העובדים וכו’. ציינו את הארגונים בהם צמחתם, בדגש על מקומות נחשבים ומוכרים, כל עוד הם רלוונטיים למשרה.

השכלה – רשמו תארים וקורסים אשר רלוונטיים לתפקיד.

שליטה טכנולוגית – הציגו את השליטה שלכם בתוכנות מחשב וטכנולוגיות (לדוגמא: אופיס, רשתות חברתיות וכו’). ידע במערכות הפעלה נחשב ליתרון.

שונות – שפות ושירות צבאי.

כתיבת תקציר אישי

כדאי שתקדישו זמן לכתיבת התקציר האישי, הפותח את קורות החיים, ואל תוותרו עליו. זהו בעצם הרושם הראשוני, המקצועי והאישיותי, המסכם את ניסיונכם המקצועי, המיומנויות, הכישורים ומאפייני האישיות שלכם. התקציר חשוב משתי סיבות:

הוא מסייע לשווק אתכם, כיוון שהוא “מקפיץ” לקורא/ת את הסיבות להתעמק דווקא בקורות החיים שלכם.

הוא עונה על הצורך של מגייסים, שרואים אינספור קורות חיים כל יום, להחליט אם להמשיך בקריאת קורות החיים או לעבור למסמך הבא.

שימו לב! התקציר האישי צריך להיות תמציתי וקצר. אל תכתבו יותר מ 5-6 שורות, ביחס של 30:70 – 70 אחוז לתיאור הניסיון והמיומנויות המקצועיות ו-30 אחוז לתכונות ומאפיינים אישיותיים.

מה לא לכתוב בקורות החיים?

אין צורך לציין סטטוס משפחתי (רווק/נשוי/גרוש/אבא לשניים)

אין צורך לציין סיבת עזיבה של תפקידים קודמים. עשו זאת בראיון העבודה.

אל תציינו את חודשי התעסוקה ליד כל תפקיד, הסתפקו בשנים.

אל תשימו תמונה שלכם, שעלולה דווקא לייצר הטיות.

אל תבלטו במה שלא נדרש: ותרו על פורמטים, פונטים או צבעים יצירתיים.

לא כדאי לדחוס מידע רלוונטי כדי להגיע לדף אחד של קו”ח. אם אין ברירה, כתבו שני עמודים.

לסיכום, אם תיישמו את ההמלצות שלנו, אין לנו ספק שיזמנו אתכם לראיון עבודה. בהצלחה!

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon