
בישראל, בכל שנה מסיימים כ-80 אלף סטודנטים את לימודיהם ומקבלים תואר או תעודה אקדמיים, עמם הם מבקשים להיכנס אל מעגל העבודה. לאחר הלימודים, רבים מהם מתקשים למצוא עבודה טובה בתחומם, בעיקר אם הם שואפים להגיע למשרות בתחומים מבוקשים.
איך תוכלו לוודא שלכם זה לא יקרה? בעזרת הטיפים הבאים:
מציאת עבודה ללא ניסיון
חיפוש עבודה דורש מאמץ, בכל שלב בחיים, ולכן חשוב להגיע ערוכים ולהבין שכדאי להשקיע זמן. למרות שאין לכם עדיין ניסיון תעסוקתי רלוונטי בתחום שלמדתם, יש כמה פעולות שעשויות לקדם אתכם:
מתגו את עצמכם – בנו פרופיל לינקדאין מסודר שיציג אתכם בצורה פשוטה ומדויקת
השקיעו בנטוורקינג – צרו קשרים עם אנשים שאתם מכירים מתקופות שונות (צבא, תיכון, חברים, מקומות עבודה קודמים ועוד)
קראו על ארגונים – בדקו לאילו ארגונים ההשכלה שלכם יכולה להתאים, ואיך אתם משתלבים בהם. אפשר לחפש אנשי מפתח, ליצור איתם קשר ולבדוק אילו משרות פתוחות והיכן הן מתפרסמות
השתלבו בשוק העבודה – אל תהססו לקחת תפקיד יחסית זוטר או שאינו בדיוק בתחום שלמדתם, אם יש לכם אפשרות להיכנס לארגון שמתאים לעולמות התוכן שלכם. כך תוכלו להוכיח את עצמכם ואת היכולות, הידע והניסיון שלכם, ואם תתפנה משרה שתרצו, הדרך שלכם אליה תהיה כבר קצרה וסלולה יותר.
שיטות להתנעת הקריירה
אל תצפו שמשרת החלומות תמתין לכם עם סיום התואר, ואל תשבו ותחכו לה. בינתיים, אתם יכולים:
- להתחיל לעבוד בארגון שהבסיס שלו הוא בתחום אותו למדתם, גם אם לא בדיוק בתפקיד אליו כיוונתם, ואז למתג את עצמכם בארגון
- להתחיל לעבוד בארגון שאיננו בתחום שלמדתם, אבל במשרה שמתאימה לכם בדיוק. יכול להיות שזה יהיה ארגון קטן יותר ממה שקיוויתם תחילה, אבל זו הדרך לצבור ניסיון
נתיבים לחיפוש עבודה
אינטרנט – פייסבוק, לינקדאין ושאר הרשתות החברתיות מאפשרות לגלות משרות רלוונטיות. כמו כן, כדאי לבדוק עמודי דרושים באתרי חברות שמעניינות אתכם, ואתרי דרושים כללים.
חברת השמה – לחיפוש עבודה דרך חברת השמה יש מגוון של יתרונות. ראשית, חשיפה למגוון רחב של משרות, שלא מוצעות בהכרח במקומות אחרים. שנית, תוכלו לקבל עזרה בכתיבת קורות החיים שלכם ובהכנה לראיון העבודה, ולקבל מידע חשוב על הארגון אליו אתם מתראיינים. חברת ההשמה למעשה משמשת כסוכן שלכם מול הארגון ומקדמת אתכם בתהליך הזה.
פנייה יזומה
כדאי לפנות בעצמכם לחברות. אם אתם מוצאים ארגון שמעניין אתכם, מומלץ להיות אקטיביים. גם אם באותו רגע המשרה שאתם מחפשים אינה פנויה, נסו למצוא את הדרך להיכנס לארגון. הכי חשוב להיות גמישים מחשבתית, ולבדוק אם יש עובדים בארגון חברים או מכרים שלכם, שיוכלו לעזור.
איך יודעים איזו הצעה לקבל?
- אם הגעתם למצב בו מונחות בפניכם מספר הצעות, הקפידו לחשוב גם על הטווח הקצר וגם על הטווח הארוך:
- אם זו הצעה שרלוונטית למה שלמדתם, לעבודה בארגון שעונה על הדרישות והיכולות שלכם – שקלו אותה בחיוב רב.
- אם למדתם משהו ואתם רוצים להגיע לתחום רחב יותר, אך בארגון המדובר אין תפקיד שיוכל לקדם אתכם ליד – עדיף להתחיל את דרככם המקצועית במקום אחר
הכי חשוב שהתרבות הארגונית תתאים לכם. יש אנשים שמשגשגים בארגונים גדולים, בעוד אחרים מתפקדים טוב יותר בארגונים קטנים. ערכו מיפוי של מה אתם מחפשים – סוג וגודל הארגון, סוג התפקיד וכו’. אחרי המיפוי, תבינו מה חשוב לכם ותדעו לבחור נכון.
הכנה לראיונות עבודה ראשונים
באתר של Manpower תוכלו למצוא מגוון טיפים ועצות שיכינו אתכם לראיונות עבודה: איך לענות על שאלות מכשילות, להפגין שפת גוף מקצועית, ועוד. בנוסף, רגע לפני הריאיון, חשוב ללמוד את הארגון היטב. מי המראיין, מה אפשר ללמוד עליו ואיך להתאים את עצמכם לתפקיד ולארגון אליו אתם מתראיינים? אחרי הריאיון, חשוב להתאזר בסבלנות.
טיפ לסיום – התחילו עוד לפני סיום הלימודים
ארגונים מסוימים מקבלים סטודנטים במהלך הלימודים, מכשירים אותם ואז עשויים לגייס אותם כעובדים מן המניין. זה טוב לשני הצדדים – הארגון מקבל עובד/ת בעל מוטיבציה בעלות יחסית נמוכה, בעוד העובד/ת לומד/ת את התפקיד עוד לפני קבלת הדיפלומה. לכן, כדאי להשתלב בעבודה כבר במהלך הלימודים אם אתם יכולים.