עם הראש למעלה: כך מתמודדים עם סירוב

התראיינתם למשרה אך לא קיבלתם אותה? הכנו לכם כמה עצות פרקטיות, שיעזרו לכם להפוך את האכזבה לכוח מניע לחיפוש המשרה הבאה

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

אתם מעדכנים קורות חיים, קובעים ראיון עבודה, עוברים מבדקים ומבחנים ומצפים לקבל את המשרה הנחשקת, אך במקום זאת מיידעים אתכם שלא התקבלתם. אין ספק שזה מאכזב ולא נעים, בעיקר אם זיהיתם הזדמנות להשתדרג מבחינה מקצועית וכלכלית, אבל זה גם לא נורא – בתנאי שאתם יודעים כיצד לפעול נכון.

אל תיקחו את זה אישית

לסירוב, לצד השלכותיו הפרקטיות, יש גם השלכות רגשיות. הוא עלול להוביל לתסכול, פגיעה בביטחון העצמי ותחושת החמצה.

אם לא התקבלתם למשרה, חשוב שתדעו שזה לא בהכרח קשור למיומנויות, לידע, לניסיון ולכישרון שלכם, אלא למה שהארגון צריך באותה נקודת זמן, ל-DNA הארגוני וגורמים נוספים שאינם בשליטה שלכם, אמנם מועמד או מועמדת אחרים נמצאו יותר מתאים, אך זה לא מעיד על כך שאתם פחות טובים או ראויים.

לא תמיד מספיק תואר ויכולות מקצועיות גבוהות. לא פעם, טאלנטים איכותיים מסורבים למשרה משום שאין התאמה וחיבור בינאישי. אין איתם שום בעיה חלילה, אלא שהתאמתם בראייה כוללת ו/או בפרמטרים מסוימים שנדרשו אינה מלאה.

איך מתגברים על ההלם הראשוני?

שיחת הטלפון שבה מודיעים לכם על כך שלא התקבלתם אינה נעימה. ברגע זה, התקווה מתחלפת באכזבה, לצד הבנה שעליכם להתחיל מחדש את מסע החיפוש. מצד שני, זהו גם בדיוק הרגע שבו אתם יכולים להפוך את ה”כישלון” לכוח מניע.

אסור לכם לחשוב על הסירוב ולהלקות את עצמכם, אלא לחשוב עם מי מייצרים את הקשר הבא שיכול לעזור לכם להתקדם למטרה. בנוסף, אולי אתם יכולים לשפר את הסיכויים שלכם להמשך באמצעו לימודים נוספים, הסמכה מסוימת או פשוט על ידי הבעת הערכים המוספים שלכם במהלך ראיון בצורה טובה יותר.

דרך נוספת להתגבר על הסירוב היא לחזק את הנטוורקינג, הן ברשתות החברתיות והן במציאות. קשרים עם אנשים בתחום המקצועי שלכם מובילים למידע על משרות פנויות, אולם גם זאת יש לעשות בחכמה. 

חשוב לא לשגר את קורות החיים לכל עבר, כדי לא ליצור זילות של קורות החיים בתעשייה. רצוי לבחור במדויק ובצורה מידתית ושקולה, ולשלוח את המסמך לארגונים הנכונים. 

הימנעו משיימינג ברשת

החוק קובע שארגונים בהם מועסקים מעל 25 עובדים צריכים להחזיר תשובה למועמד/ת שהתחיל/ה תהליך, בין אם היה לכם ראיון טלפוני, ראיון פרונטלי או מבדק.

אם קיבלתם תשובה שלילית, עליכם להגיב בצורה מכובדת. ניתן לבקש פידבק על התהליך על מנת ללמוד מטעויות, וחשוב עוד יותר להביע הכרת תודה בצורה מנומסת על ההזדמנות, על מנת לשמור על אופציות עתידיות.

אם מכל סיבה שהיא לא הודיעו לכם, אפשר לברר, אבל הימנעו מהטחת ביקורת ברשתות החברתיות כלפי הארגון, משום שהדבר עלול להזיק לכם ולנראות שלכם בעיני מעסיקים פוטנציאליים.

היו פתוחים למשרות אחרות

אל תתקבעו על משרה אחת או תפקיד מסוים. הרבה פעמים מועמדים מגיעים לארגון בניסיון להתקבל לתפקיד כלשהו, אולם מפספסים משרות אחרות באותו ארגון שיכולות לפתוח להם דלת פנימה. מומלץ להגיע עם ראש פתוח ולהציג את מירב הערכים המוספים שלכם, כך שהארגון יראה את הכדאיות לבחון אתכם לתפקיד אחר – גם אם לתפקיד שלשמו הגעתם נמצאתם כלא מתאימים.

לסיום, כדאי לדעת שליווי מקצועי בחיפוש עבודה יכול להקל עליכם את החיפוש, למקד אותו ולחסוך לכם אנרגיה רבה. חברת Manpower משתמשות בקשרים ענפים כדי לסייע למועמדים להיחשף בפני ארגונים, ויודעות לחבר את המיומנויות והכישורים שלכם להזדמנויות תעסוקתיות בארגון המתאים.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon