פורמט, סדר וסעיפים: כללי מפתח לכתיבת קורות חיים

כדי להימנע ממצב שבו המועמדות שלכם לא נשקלת, עליכם לוודא שקורות החיים שלכם מקצועיים ומציגים אתכם באור הכי חיובי, כך תעשו זאת.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

שימו את עצמכם ברגלי (או יותר נכון, בעיני) המגייסים והמעסיקים כרגע: הם מפרסמים משרה, ואם היא אטרקטיבית מיד מתחילים לקבל כמות אדירה של קורות חיים, בערוצים שונים.

איך הייתם מתמודדים עם זה? כיצד הייתם מספיקים לעבור על כל המסמכים ועל פי הייתם מסננים?

כל אחד ואחת מכם סיפק עכשיו תשובה מעט שונה, כנראה, אבל לכולן מכנה משותף – לא הייתם קוראים כל קו”ח מא’ עד ת’. במקום, עם הזמן הייתם מפתחים את היכולת למצוא מה שאתם מחפשים ולקבל החלטה בתוך שניות.

עכשיו, שובו לצד השני. בתור מועמדים, כיצד תעברו את הסינון הקפדני (לפעמים אפילו אכזרי) הזה? זה אולי נשמע קצת מלחיץ, אבל החדשות הטובות הן שזה בידיים שלכם – ואנחנו כאן לעזור.

פורמט

יש לפרט את קורות החיים שלכם בפורמט הכרונולוגי. על ידי הצגת הניסיון וההשכלה שלכם בסדר כרונולוגי יורד, תקלו על המעסיק הפוטנציאלי להתמצא במסמך ולמצוא את מה שהוא מחפש. אמנם, ישנם פורמטים אפשריים נוספים, אך הם מיועדים לתפקידים ולתרחישים מאוד ספציפיים. בדרך כלל, כל פורמט אחר יגרום לכך שאף מעסיק לא ישקול אתכם לעבודה – לא משנה כמה אתם מוכשרים ומתאימים.

לאחר שביססנו את זה, בואו נדבר על התוכן. על מנת להציג את עצמכם במהירות, ביעילות ובאופן המחמיא ביותר, כללו במסמך את הסעיפים הבאים:

פרטים אישיים

כתבו שם מלא, טלפון וכתובת מייל. מצב משפחתי וגיל הם מידע אישי, ולכן ההחלטה האם לציין זאת בקורות החיים או לא היא שלכם בלבד – אך לרוב אין שום צורך בכך (אלא אם את מחפשת משרה לאמהות, למשל). כך או אחרת, הכי חשוב שתדייקו בפרטי ההתקשרות, על מנת שיידעו כיצד למצוא אתכם. ניתן להוסיף גם קישור לפרופיל הלינקדאין שלכם (שאנחנו מקווים שקיים ומעודכן).

תקציר מקצועי

בכמה שורות (לא יותר מ-6) כתבו על עצמכם מבחינה מקצועית (שלבו גם קצת הצגה אישית). זה הסעיף הראשון שמגייסים קוראים, והוא קריטי כדי לשכנע אותם להמשיך במסמך (או פשוט לשים אותו בערמה הנכונה). ספרו מי אתם, מה השאיפות שלכם ואיך אתם מתכוונים לממש אותם. הדגישו כישורים רלוונטיים והתאמה לדרישות ספציפיות של המעסיק, כגון נכונות לשעות עבודה מאומצות, נכונות להעתקת מקום מגורים וכו’.

ניסיון תעסוקתי

הציגו את התפקידים שמילאתם לאורך השנים בסדר יורד, מהעדכני ביותר ועד הכי פחות עדכני. טווח השנים (לא צריך לרדת לרזולוציה של חודשים) במסגרתו עבדתם בעבודה מסוימת צריך להופיע בצד ימין ובאותיות Bold. בהמשך אותה שורה יש לציין את שם החברה, הגדרת התפקיד ותיאור התפקיד בנקודות ובאופן תמציתי. אין צורך לפרט מדוע עזבתם תפקיד מסוים, וגם כדאי להשמיט תפקידים זמניים, אלא אם הם רלוונטיים לעבודה אליה אתם פונים.

אם כיהנתם בתפקידים בכירים, כדאי שתציינו את ההישגים המשמעותיים ביותר שהגעתם אליהם בתפקידים הללו. כמו כן, אם מילאתם מספר תפקידים במקום עבודה אחד, אז יש למנות את כולם. עבדתם בחברה שאתם לא בטוחים שיכירו? כדאי להוסיף מספר מילים על תחום עיסוקה. 

תוכלו להשמיט מקומות עבודה או לפרט מעט יותר על תפקיד מסוים שביצעתם, על מנת להתאים את קורות החיים למשרה המבוקשת.

השכלה

פרטו את ההשכלה שלכם לפי סדר כרונולוגי, אך גם לפי סדר חשיבות – מתארים אקדמיים ועד קורסים או הכשרות. ציינו את טווח השנים, שם המוסד והתואר/התעודה. אם סיימתם בהצטיינות, אז כמובן שחשוב ואף מומלץ להדגיש זאת. 

התיכון בדרך כלל אינו רלוונטי, במיוחד ככל שמתרחקים ממנו בשנים או מתקדמים בהשכלה. למשל, אם אתם בעלי תואר שני ומעלה, בוודאי שהבגרות שלכם כבר אינה פרט חשוב. כל עוד היא קשורה לתחום או לתפקיד, אתם יכולים לציין כל הכשרה שעברתם במסגרת עבודתכם הקודמת.

שירות צבאי

אם הייתם בצבא/שירות לאומי, כדאי לציין זאת, אך לא תמיד נדרש פירוט. ציינו את השנים, החיל והתפקיד, וכמובן אם השתחררתם בדרגת קצונה. אם עסקתם בתפקיד המקנה לכם ניסיון תעסוקתי (למשל, עבדתם כשרטטים והמשרה שאליה אתם פונים היא בתחום דומה), ניתן לפרט יותר. מעל גיל מסוים, 35 בערך, אין צורך לפרט בסעיף הזה.

מידע נוסף

הציגו יכולות נוספות שלכם:

  • קורסי העשרה וסדנאות בהם לקחתם חלק.
  • שליטה במחשב ובתוכנות מוכרות.
  • שפות.
  • רישיון נהיגה/רכב (רק אם זה רלוונטי לתפקיד אליו אתם פונים).
  • פעילויות נוספות שישפרו את תדמיתכם, למשל התנדבות, פעילות ציבורית או חברות בארגונים ועמותות.

טיפים לסיום

  • ציינו את המשפט “רשימת ממליצים תינתן על פי דרישה” בסוף המסמך.
  • רגע לפני שאתם לוחצים על Send/ שלח קורות חיים, בקשו מחבר או מכר שיעבור על המסמך שלכם וייתן לכם הערות והארות.
  • זכרו שלא רק לתוכן של המסמך יש חשיבות; כמו בתחומים אחרים, גם בשוק העבודה יש לשים דגש על הצורה. לכן, בדקו שאין לכם שגיאות כתיב ושמרו על סדר וניקיון, כלומר – השתמשו בפונטים אחידים לאורך כל המסמך, שמרו על רווחים אחידים וחלוקה ברורה של נושאים. 
  • השתדלו שכל המידע ייכנס בעמוד אחד, בקובץ Word או PDF, ללא תמונות, לוגו או טבלאות.
  • אל תשכחו לציין את שם המשרה (ולעתים גם את מספרה) בראש קורות החיים.

בהצלחה!

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon