שאלות נפוצות בראיון עבודה – וכיצד להשיב עליהן?

על מנת לצלוח ראיונות ולהתקבל למשרות, עליכם לדעת לענות היטב על שאלות שמטרתן להקשות עליכם. הדוגמאות הבאות יסייעו לכם להתכונן

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

זומנתם לראיון עבודה? אתם ודאי שואלים את עצמכם מה ישאלו אתכם המראיינים, ולא פחות חשוב – איך כדאי לכם לענות?

מטרתו של ראיון עבודה היא להתרשם מכם באופן העמוק ביותר האפשרי בחצי שעה או פחות. לשם כך, מראיינים מנסים לשאול שאלות שייתנו להם אינדיקציה מהימנה על מידת התאמתכם לתפקיד המבוקש.

לרוב, הם משתמשים בתמהיל של שאלות, כך שיוכלו לאסוף לגביכם מידע ומסקנות בכל ההיבטים: מקצועיים, אישיותיים והתנהגותיים. גם אם תיתקלו במראיין יצירתי במיוחד, סביר להניח שלא ירשה לעצמו לסיים ראיון לפני שסימן וי על רשימת השאלות הנפוצות והמאתגרות שלפניכם. 

לכן, כדאי שתכירו אותן ותכינו את תשובותיכם מבעוד מועד.

“ספר/י לי קצת על עצמך”

שאלה שתופיע לרוב בראשית הריאיון. למרות שאתם מכירים את עצמכם ויש לכם מה לומר, זו עלולה להיות שאלה מבלבלת. עליכם לבחור מתוך קורות החיים שלכם רק את הפרטים הכי רלוונטיים, ולקשור אותם בבהירות למשרה המוצעת. 

התשובה אמורה להיות קצרה ועניינית, ואין צורך להיכנס לפרטים ספציפיים הנוגעים לכל תפקיד ותפקיד שבו עסקתם בעבר. כשאלה הפותחת, היא עשויה להכתיב את האווירה לראיון כולו, אז מומלץ לגייס את מירב האופטימיות והביטחון העצמי כבר בשלב זה.

“מה מביא אותך דווקא למשרה הזאת?”

שאלה זו משמעותית לבדיקת המוטיבציה שלכם, ופה המקום להציג את יתרונותיכם מצד אחד, ואת משיכתכם לתפקיד ולארגון מצד שני.

“מה את/ה יודע/ת על התפקיד / החברה שלנו?”

כאן מסתתרות בעצם כמה שאלות:

עד כמה אתם רציניים? האם אתם משקיענים ויסודיים? האם התכוננתם לראיון.?

מה מניע אתכם? –האם אתם באמת מעוניינים במשרה הספציפית, או שזה עוד ראיון מיני רבים? האם אתם מחפשים תנאים נוחים, או שחשובים לכם הסיפוק, המטרה, ההצלחה?

מומלץ, אם כן, ללמוד מעט על החברה והתפקיד לפני הריאיון. גם בשביל הרושם, אבל גם בשבילכם.

“מדוע עזבת את עבודתך הקודמת?”

לשאלה זו חשוב להתכונן, כדי שלא תהיו נבוכים או חסרי ביטחון. חשבו מראש איזה מידע תרצו להציג, וכיצד. זכרו – עליכם לומר את האמת, אך אינכם מחויבים לכל האמת. בחרו את הפרטים הרלוונטיים שנוח לכם לשתף, ובכל מקרה אל תשמיצו את המעסיק הקודם.

“מהן החולשות שלך?”

למרות שהיא אולי מפחידה, תשובה טובה לשאלה זו תעניק לכם הרבה נקודות אצל המראיין. בשאלה הזאת המראיינים רוצים לבדוק את המודעות העצמית שלכם. הכרה אמיתית בחסרונות (ולא, “פרפקציוניזם” אינו נתפס כחיסרון), מעידה על יכולת למידה, עבודה עצמית והתפתחות. 

חשוב להיות כנים ולא מתחמקים או מתחכמים (“אין לי חוש הומור”, זאת לא חולשה רלוונטית במיוחד לעבודה). יחד עם זאת, זה לא המקום לחשבון נפש והצגת כל חסרונותיכם בזה אחר זה.

אז איך עונים? בחרו חולשה אחת או שתיים. הציגו חולשה אמיתית ותארו איך אתם “עובדים על עצמכם” כדי להתגבר עליה.

לדוגמה:

“אני ‘קונטרול פריק’ וקשה לי לסמוך על אחרים שיעשו את העבודה טוב כמוני, אבל אני עובד/ת על העברת משימות בצורה מדויקת יותר, כך שאוכל להרגיש בטוח/ה גם באחרים”. .

דוגמה נוספת:

“יש לי נטייה לאיחורים, אבל אני מודע/ת לבעיה, ובשנה האחרונה הרגלתי את עצמי לצאת תמיד חצי שעה לפני הזמן”.

“תן/י לי סיבה לבחור דווקא בך”

שאלה זו נשאלת בדרך כלל לקראת סיום הריאיון, וזה הזמן להתייחס לדרישות ולמאפיינים הספציפיים של הארגון. חזרו והזכירו את נקודות החוזק שלכם ואת יכולותיכם המתאימות לצורכי הארגון. זוהי כמעט ההזדמנות האחרונה שלכם בראיון ‘למכור’ את עצמכם. בדומה להצהרת הפתיחה שלכם, שקבעה את נימת הפגישה, הצהרת הסיום שלכם תאפשר לכם להותיר רושם טוב.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon