6 מיתוסים נפוצים על מסמך קורות חיים – והאמת שאתם צריכים להכיר

קורות חיים הם חלון הראווה של הקריירה שלכם, אז חשוב שתבדילו בין תפיסות שגויות לבין המציאות וכך להימנע מטעויות.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

אומרים שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני ולא פעם זה נכון – במיוחד בשוק העבודה.

קורות החיים שלכם הם הרושם הראשוני שאתם משאירים בבואכם להתקבל למשרה חדשה, ולכן חשוב להקפיד על כמה כללים ברורים: יש לכלול פרטים אישיים (שם מלא, טלפון, כתובת מייל), לפרט מהו הניסיון התעסוקתי שלכם (אילו תפקידים ביצעתם ובאיזה כלים אתם שולטים) ולכתוב על שירות צבאי, שליטה בשפות או מיומנויות אחרות שלכם. 

את כל זה כנראה ידעתם, אבל יכול להיות שאתם פועלים על פי מיתוסים נפוצים, שאינם בהכרח נכונים. בואו ננפץ את המיתוסים השגויים, ונבין כיצד כותבים קורות חיים שמושכים תשומת לב ומבדלים אתכם מאחרים.

מיתוס: קורות החיים חייבים להיות כתובים בעמוד אחד בלבד

לא נכון. אפשר להאריך מעבר לעמוד אחד, אבל חשוב לא לחרוג מאורך של שני עמודים. חשוב להפריד בין עיקר לתפל, להיות עניינים ולהאריך רק אם יש לכך הצדקה.

אם תשמיטו או תקצרו את הטקסט המפרט על הניסיון המקצועי וההישגים שלכם, אתם עלולים לפספס העברת מידע חשוב ורלוונטי, וחבל. מאידך, חשוב לא להאריך מדי ולעייף את המעסיק. אם אתם צעירים שסיימו לאחרונה תואר ומגישים שני דפים, כנראה שאתם מגזימים. מנגד, אם מילאתם מספר תפקידים כדאי לפרט לגבי כל אחד מהם. 

מיתוס: פסקה אישית תשפר את הסיכויים לקבל את המשרה

נהוג לחשוב שמידע אישי אודותיכם תורם לסיכויים שלכם, אך זו תפיסה מיושנת. פסקה כזו לא מייצרת שום ערך מוסף. מטרת קורות החיים היא שיזמנו אתכם לראיון ולכן כדאי לכתוב על עצמכם רק מבחינה מקצועית, עם התייחסות למיומנויות והכישורים האישיים.

תקציר כזה משדרג את קורות החיים ברמת הנראות השיווקית, ועוזר למעסיק להבין מהר מה אם מביאים לשולחן. פסקה ממוקדת גורמת לקורא/ת להתעניין בכם ולהמשיך לקרוא את המסמך. מומלץ לנסח 5-6 שורות עם יחס של 70/30 – 70% על ניסיון ויכולות מקצועיות ו-30% על כישורים אישיים.

מיתוס: מפרטים רק לגבי התפקיד האחרון

כל עוד תפקידים שביצעתם רלוונטיים למשרה אליה אתם מגישים מועמדות, אין סיבה לא לפרט לגביהם. רצוי לציין את הכל התפקידים שביצעתם עד כה בתחום, ולפרט יותר או פחות בהתאם לתזמון – יותר לגבי המשרות האחרונות מבחינה כרונולוגית. היו ממוקדים ותמציתיים, אך אל תוותרו על מידע חשוב.

מיתוס: כדאי לצרף תמונה כדי להעניק נופך אישי

מדובר בסוגיה מורכבת. ישנן מדינות שבהן מקובל לצרף תמונה לקורות החיים, גרמניה לדוגמה, אולם בישראל – פחות נפוץ. הפורמט המקובל אינו כולל תמונה, לכן כדאי להימנע מכך. קורות החיים צריכים להתמקד בניסיון וביכולות ולא במראה.

מיתוס: כדאי למשוך תשומת לב עם עיצוב ייחודי

לא נכון. יש לכתוב קורות חיים בצורה עניינית ומקצועית לפי כללי הפורמט. השאירו את היצירתיות שלכם לתחומים אחרים בחיים האישיים.

מעסיקים מקבלים כמות גדולה מאוד של קורות חיים, ולכן סוקרים את המסמכים במהירות כדי לקבל החלטה מהיאה. לעיצוב שונה וקישוטים אין משמעות, והם עלולים לסרבל את הקריאה ולהחטיא את המטרה. קישוטים עלולים להתפרש כילדותיות, אז אל תיקחו סיכונים מיותרים.

מיתוס: ציון הישגים משדר חוסר צניעות

להפך. פירוט של תעודות הצטיינות, תעודות הוקרה א ו הישגים אחרים מושך את העין, יוצר בידול ביחס למתחרים על המשרה ומסייע בשיווק העצמי. חשוב למצוא דרכים להתבלט דרך קורות החיים. זכרו שלא מדובר בחוסר צניעות, כי אתם לא סתם כותבים מה שרוצים אלא מחזיקים בתעודות שמגבות את הכתוב.

לסיכום, מסמך קורות החיים הינו ת”ז מקצועית, ואמור לשקף את הניסיון המקצועי והמיומנויות שרכשתם. חשוב תמיד לזכור שלתוכן, לניסוח ולנראות משמעות גדולה.

נסחו את קורות החיים באופן ענייני, ממוקד ומכירתי, פרטו לגבי התפקידים הרלוונטיים למשרה המבוקשת, אל תתחכמו עם תמונה או עיצוב מיוחד ושתפו בהישגים ובהצטיינות שלכם. לפני שאתם שולחים את המסמך, מומלץ לבקש מחברים או בני משפחה לעבור עליו ולחוות דעה. בהצלחה!

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon