
אם רק הייתם מסוגלים לקרוא מוחות של אחרים, הייתם מתקשים הרבה פחות לעבור ראיונות עבודה. למרבה הצער, גם ללא היכולת הזו, עליכם למצוא את הדרכים לומר את הדברים הנכונים במהלך השיחה הקצרה.
מה חשוב למראיינים לדעת?
“יש שני מישורים שחשוב למראיינים לבדוק ולוודא:
- המישור המקצועי – מיומנויות מקצועיות כמו ניסיון, ידע, השכלה, כלים שאתם מביאים איתכם לתפקיד
- המישור הבין-אישי איזה סוג אנשים אתם, האם אתם מתאימים ספציפית לתפקיד שאתם מתמודדים עליו, האם אתם מתאימים ל-DNA של הארגון.
בסוף הריאיון, המראיין/ת צריך/ה להאמין שיש לכם את היכולת להשתלב בארגון ולהצליח, בשני המישורים.
מה פחות מעניין אותם?
מראיינים לא רוצים לשמוע דברים שלא נוגעים ישירות לתפקיד עצמו, כמו חוויות לא רלוונטיות ממקומות עבודה קודמים. בדרך כלל, הוא תישאלו בעיקר על התפקיד האחרון ועל הקשר שלו לתפקיד אליו אתם מתראיינים. כל השאר, כמו מה אהבתם בארגונים אחרים, לא ממש מעניין את האדם שמולכם. הוא או היא בעיקר רוצים לדעת למה אתם מחפשים שינוי ומדוע אתם חושבים שתתאימו.
איך מעבירים את המסרים הנכונים?
- הדגישו את הידע המוקדם שלכם על הארגון, אחרי שעשיתם עליו קצת שיעורי בית. ככה תדעו להסביר למה יש לכם ערך מוסף.
- אם התפקיד החדש מזכיר במשהו את התפקיד הקודם/נוכחי שלכם, גלו מוטיבציה להשתדרג דרך הארגון אליו אתם מתראיינים.
- הסבירו למראיין/ת שהצטרפות לארגון החדש חיונית לפיתוח הקריירה שלכם. הבהירו שזו מטרה שהצבתם לעצמכם.
- צרו עם המראיין/ת כימיה במהלך השיחה. דברו רהוט, נכון וברור והביעו ביטחון ביכולת שלכם להיות חלק מהארגון.
למה חוזרים על פרטים מקורות החיים?
למרות שזה מרגיש מיותר לפעמים, מראיינים רוצים לדעת שאתם נאמנים למה שכתבתם בקורות החיים. לכתוב בבית כולם יכולים, אבל תיאור בזמן אמת את הפרטים מראה שאתם עומדים מאחורי הדברים.
בנוסף, ישנם דברים שקשה להבין מתוך הטקסט ומתבהרים רק במהלך השיחה, כגון שיטות עבודה, רמת ההיכרות שלכם עם מכשירים מסוימים או השליטה בתוכנות שרלוונטיות לתפקיד.
בעזרת השאלות הללו, מראיינים מוודאים שהמציאות דומה למה שמופיע בקורות חיים שלכם.
עד כמה האמת חשובה?
אנחנו חיים במדינה קטנה, ולכן תמיד כדאי לומר את האמת, אבל גם לבחור מילים בתבונה ומתוך מחשבה תחילה. כולם מכירים את כולם, בעיקר בתוך התעשייה, והכל ניתן לבדיקה די בקלות – למשל דרך איש קשר בחברה האחרונה שלכם.
הדרך הטובה ביותר לצלוח ראיונות, היא להשיב היטב על שאלות מורכבות. אם עזבתם את התפקיד האחרון בסערה. ספקו סיבה טובה לכך. בעזרת הכוונה וייעוץ, שאפשר לקבל כשמבצעים את תהליך הגיוס דרך חברת השמה, תוכלו ללמוד איך להציג רגעי משבר בהיסטוריה המקצועית שלכם בצורה הנכונה והיעילה ביותר.
טיפים חשובים לסיום
הכירו את הארגון לעומק – מה הוא עושה, ממתי הוא קיים, מי עומד בראשו וכו’.
דעו לספר על עצמכם באופן קונקרטי – מה אתם יודעים, מה אתם רוצים לגלות ומקווים ללמוד דרך התפקיד, למה אתם מוכנים להתמסר, מה חשוב לכם, למה אתם שואפים לקבל את התפקיד וכן הלאה.
היעזרו בחברת השמה – כך, גם תוכלו לאתר בקלות את המשרות הכי מתאימות וטובות עבורכם וגם תקבלו הכוונה מיועצים מקצועיים, שמכירים את הארגונים מקרוב ויידעו לעזור לכם לומר את הדברים הנכונים כאשר תזומנו לראיונות עבודה.