גם וגם: כל מה שאתם צריכים לדעת על עבודה היברידית

מקומות עבודה רבים מאזנים בין עבודה מהמשרד לעבודה מהבית. איך זה עובד? מהם היתרונות והחסרונות? כיצד מתגברים על אתגרים? כך תפיקו את המקסימום מהסידור הנוח

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

מודל העבודה ההיברידית התגלה כפתרון גמיש המשלב את הטוב משני העולמות: המבנה והערך החברתי של המשרד עם האוטונומיה והנוחות של עבודה מהבית. באופן אידיאלי, עבודה היברידית מגבירה את הפרודוקטיביות, חוסכת בעלויות המעסיק ומשפרת את שביעות רצון העובדים.

עם זאת, כמובן שלא כל מקומות העבודה מצליחים ליישם את המודל שלהם ברמה אופטימלית.

על מנת שזה יעבוד, עבור שני הצדדים, יש להבין את המורכבות ולבנות את המודל הנכון, בהתאם לארגון ולעובדים בו.

מהי עבודה היברידית?

עבודה היברידית היא סידור עבודה גמיש, במסגרתו העובדים מחלקים את זמנם בין עבודה במשרד, כרגיל, לבין עבודה מהבית (או כל מקום שהם בוחרים). החלוקה בין עבודה במקום העבודה לבין עבודה מרחוק יכולה להשתנות מאוד בהתאם לתפקיד, מדיניות החברה וצרכי ​​העובד/ת. 

למשל, יש חברות שמתירות יום עבודה אחד מהבית בכל שבוע, בין אם קבוע או לבחירת העובדים, ובחברות אחרות מספר הימים במשרד מצומצם יותר.ד

היתרונות של עבודה היברידית

  • לוח זמנים גמיש יותר – עבודה היברידית מאפשרת לכם לעצב את הימים (בהם אתם בבית) כרצונכםף ולהוביל לאיזון טוב יותר בין החיים האישיים והמקצועיים.
  • פרודוקטיביות מוגברת – חלוקה בין של סוגים של סביבות עבודה יכולה לעזור לכם לחשוב רעננים ומלאי מוטיבציה, ולתפקד טוב יותר. ישנו גם יתרון פרקטי: אתם יכולים להתמקד במשימות עצמיות שדורשות ריכוז בבית, ולהקדיש את ימי המשרד לפרויקטים משותפים או לישיבות צוות מקדמות.
  • יותר הזדמנויות – בעבר, כנראה לא שקלתם לעבוד במקום רחוק (גיאוגרפית) מכם. כיום, בידיעה שבחלק מימות השבוע לא תצטרכו לנסוע לעבודה, אולי בכל זאת תתרצו. זה אומר שפתוחות בפניכם יותר דלתות מאשר בעבר. 
  • חיסכון כספי – כאשר אתם נשארים בבית חלק מהזמן, נחסכות לכם הוצאות על נסיעות ואולי גם על בגדים..

האתגרים של עבודה היברידית

  • מכשולי תקשורת – שהייה מחוץ למשרד בחלק מהימים עלולה לגרום לכם לפספס פגישות ספונטניות או עדכונים מזדמנים, בעיקר בחברות שעושות פחות מאמצים לכלול משתתפים מרוחקים.
  • חוסר נראות – קיימת סכנה שאם אתם רחוקים מעין המנהלים, יהיה קל יותר להתעלם מכם (מבחינת קידום וכו’). יכול להיות שהביצועים שלכם לא מוערכים כראוי, כאשר הבוסים לא רואים אתכם פיזית מדי יום. אם אתם מרגישים כך ועבודה מהבית בארגון היא אופציונלית, חלקו את הזמן שלכם בין המשרד לבית בתבונה.

איך עושים את זה נכון?

  • הגדירו גבולות ברורים – שמרו על אותן שעות עבודה בכל הימים, בלי קשר למרום הימצאותכם. אם יש לכם אילוצים בחלק מהימים, עדכנו את הממונים עליכם כדי לנהל את הציפיות מכם.
  • בנו משרד ביתי – גם אם אתם לא יכולים להקדיש לכך חדר שלם, ודאו שאתם עובדים בצורה נוחה ומקצועית, עם כל הכלים הנכונים לעבודה מרחוק ומבלי שחסר לכם שום דבר (לעומת המשרד).
  • התמקדו בתוצאות ולא בזמן עבודה – אתם לא צריכים להוכיח שאתם עובדים כל הזמן. יותר חשוב להציג את הפרודוקטיביות שלכם על ידי עמידה ביעדים, ולא סתם לרשום שעות.
  • הישארו מחוברים – שמרו על קשר פעיל מול הצוות שלכם, ודאו שאתם מעודכנים והקפידו לעלות לכל פגישה וירטואלית שנקבעת. אם אתם מרגישים שמשאירים אתכם בחוץ לפעמים, הרימו את קולכם ובקשו לקחת חלק בכל דיון מרכזי.

שיטות עבודה מומלצות

  • שבוע מאוזן – תכננו בצורה אסטרטגית עם אילו משימות תתמודדו מהבית ועם אילו מהמשרד, בהתבסס על אופי העבודה והאפקטיביות האישית שלכם.
  • טכנולוגיה – השתמשו בכלים חכמים כדי לשמור על תקשורת ברורה ועקבית בין כל חברי הצוות.
  • שקיפות – הרגישו בנוח לספק משוב על המודל ההיברידי למנהלים שלכם, במיוחד לגבי מה עובד ומה ניתן לשפר.

קדימה – לעבודה 

עבודה היברידית היא הטבה משמעותית, שעבור עובדים רבים נעשתה כבר מובנת מאליה. חיוני כל הזמן לשפר ולעדכן את המודלים, על מנת לוודא שארגונים ועובדים מפיקים את המקסימום מסידור העבודה המודרני.

אתם, בתור עובדים ועובדות, צריכים להשקיע בימי העבודה מהבית כמו (אם לא יותר) בימי העבודה מהמשרד, ובמקביל לנצל את החיסכון בפקקים והאיזון המשופר בית עבודה לחיים.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon