
תהליך גיוס בחברה רצינית מורכב בדרך כלל ממספר שלבים. הוא מתחיל כמובן בשליחת קורות חיים על ידכם ומסתיים על פי רוב בראיון עבודה פרונטלי אחריו מחליטים אם קיבלתם את המשרה, אבל בדרך ישנם מספר שלבים אחד מהם ומאוד משמעותי הוא הריאיון הטלפוני, המהווה עבור אותן חברות כלי סינון מרכזי ולכן, כדאי שתהיו מוכנים אליו ותדעו איך לצלוח אותו בצורה הטובה ביותר.
יתרונות של ראיון עבודה טלפוני
- זה המפגש הראשוני שלכם עם הארגון, והזדמנות מצוינת לקבל אינפורמציה שהייתה חסרה לכם עד כה בנוגע לתפקיד. תוכלו לשאול שאלות על המשרה, התרבות הארגונית ועוד.
- ראיון הטלפוני יכול להתקיים בסביבה בה אתם חשים בנוח, אשר תשפיע לטובה על רמת הפתיחות שלכם, במיוחד אם אתם מתקשים במפגשים פנים מול פנים. אתם עשויים להתבטא בצורה טבעית ומשוחררת יותר, אך מנגד זכרו לא להיסחף בשיחה לנושאים שאינם רלוונטיים.
- לעומת ראיון פרונטלי, בו קוד הלבוש משמעותי ומצריך הכנה, בטלפון כמובן אין שום קוד לבוש.
הקשיים בראיונות טלפוניים
בראיון פרונטלי, אתם יכולים (וצריכים) להשתמש בשפת הגוף שלכם כדי לבטא את עצמכם ולהעביר מסרים. באמצעות תנועות גוף, שימוש בידיים, ומימיקה, המראיין/ת מתוודע/ת אליכם יותר לעומק, מה שבלתי אפשרי בטלפון.
חשוב להקפיד על טון הדיבור, לשמור על רצף ולהשתדל להביע התלהבות בכל תשובה. לכן, מומלץ להתכונן היטב. ככל שתגיעו ממוקדים ובטוחים יותר לראיון העבודה, כך תגדילו את הסיכויים שלכם לצלוח אותו ולהתקדם לשלב הבא בתהליך הגיוס.
העברת המסר הנכון
- יש לספק מענה ממוקד לשאלות ולא להלאות בפרטים את האדם בצידו השני של הטלפון. סימולציה עם חבר/ה טוב/ה, לפני קיום השיחה, תסייע רבות להגעתכם מוכנים, בטוחים וממוקדים
- הקפידו לאפשר למראיין/ת להשלים את השאלות. בניגוד לשיחות פנים-אל-פנים, לא תמיד קל להבחין מתי המשפט קרוב לסיום, אז היו ערניים.
- כשאתם מתארים תפקיד שביצעתם השתמשו בדוגמאות קונקרטיות, הביעו מידה מסוימת של התלהבות ודברו בביטחון. ספרו על הישג או תהליך שקידמתם, כדי ללמד על היכולות ורמת המוטיבציה שלכם.
- מומלץ להכין מספר שאלות שמעניינות אתכם על התפקיד או הארגון, כדי להביע עניין ורצון, בדיוק באותו אופן בו הייתם פועלים בראיון פרונטלי .
שמירת מידע להמשך
חשוב לזכור: ראיון טלפוני הוא שלב ראשוני בתהליך הגיוס. הוא נועד לאפשר למראיינים לקבל החלטה ראשונית לגבי התאמה שלכם בתפקיד, ולכן אתם לא אמורים לספק אותה כמות מידע כמו בראיון פרונטלי.
בשלב זה, תצטרכו רק להשיב בקצרה לגבי ניסיונכם בתחום, השאיפות ותחומי העניין שלכם, והצד השני ינסה להעריך את התאמתכם וכן את יכולת ההתבטאות שלכם. כדי להעביר את כל המסרים בשיחת טלפון קצרה יחסית, עליכם להיות קונקרטיים.
כשתגיעו לראיון הפרונטלי תהיה לכם את האפשרות להרחיב, וגם לקבל את המידע הדרוש לכם.
הכנה לראיון טלפוני – טיפים מנצחים
- ידע הוא כוח – נסו ללקט מידע על התפקיד, המראיין/ת ותפקידו/ה בארגון. כיום, ניתן לגלות פרטים אלה יחסית באינטרנט וברשתות החברתיות. אספו כמה שיותר מידע על החברה, התרבות הארגונית ופעילות הליבה שלה. אם תוכיחו שחקרתם והשקעתם, יתרשמו ממידת הרצינות שלכם
- בצעו סימולציה – אתם עומדים לקיים שיחה חשובה, בזמן מוגבל. התאמנו בעזרת אדם אחר או אפילו לבד, כדי לחזק את הביטחון במסרים שלכם.
- קיימו את הריאיון בתנאים נוחים – התקשרו אליכם לפתע לקיום ראיון טלפוני, ואתם בדיוק עם הילדים או באוטו? אל תתביישו לבקש לדחות למועד אחר (השתדלו בהקדם, כדי להראות רצינות). את הריאיון הטלפוני כדאי לערוך בסביבה שקטה ונוחה, בעיתוד שמתאים לכם.
לסיום, אנחנו מאחלים לכולכם בהצלחה רבה.