כיצד בוחרים ממליצים בתור מועמדים למשרה?

פעמים רבות, בתהליך ההתמיינות לעבודה, יבקשו מכם להפנות למעסיקים קודמים שימליצו עליכם. כך תעשו את זה נכון

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

בבואם לקבל החלטה לגבי קבלתכם לעבודה, רכזי גיוס ומנהלים משתמשים בכלי בעל חשיבות רבה: קבלת המלצות ממעסיקים לשעבר. על פי רוב, מדובר בשלב האחרון בתהליך הגיוס, אשר מאפשר למגייסים לאשש את הרושם שיצרתם אצלם.

רגע לפני שהמנהל שלכם לעתיד שומה מה חושבים עליכם המנהלים הקודמים, כדאי לוודא שאתם לא עושים טעויות ומכשילים את עצמכם.

טיפים חשובים

  • בחרו בקפידה את הממליצים שלכם, ודאגו שיהיה לפחות ממליץ אחד מכל ארגון שבו עבדתם (לפחות משני מקומות העבודה האחרונים).
  • העדיפו תמיד שהמנהל הישיר שהיה לכם יהיה הממליץ. אם זה בלתי אפשרי, הפנו למנהלו של המנהל (בהנחה שהכיר אתכם), או קולגה של המנהל שאיתו היו לכם יחסי עבודה משמעותיים.
  • עדכנו את הממליץ המיועד שמסרתם את שמו. הימנעו ממצב שבו המעסיק לעתיד מתקשר אליו במפתיע והוא אינו זוכר אתכם.
  • בדקו שהממליץ הפוטנציאלי מוכן להמליץ עליכם.
  • הכינו את הקרקע בשיחות משוב, כדי שתדעו מראש מה הממליצים יספרו עליכם.
  • זכרו שאם פוטרתם בעקבות התייעלות וקיצוץ בכוח אדם – קל יחסית לבקש המלצה.
  • אם פוטרתם בשל ביצועים – השתדלו שלא לבקש מהמנהל שפיטר אתכם המלצה. במקרה כזה, רצוי לנסות ולמצוא ממליץ אחר מהארגון, או לחלופין ממליץ מארגון אחר.
  • אם עבדתם עם לקוחות חיצוניים (בתפקידי מכירות או בתפקידי שירות שונים) תוכלו לבקש גם מהם לשמש כממליצים. יש להניח שהמעסיק החדש שלכם יהיה סקרן לשמוע מה חושבים עליכם לקוחותיכם בעבר.
  • השתדלו לשמור על קשר עם מי שאתם רושמים כממליץ (גם אם עברו חמש שנים מאז שעזבתם). שמירה על קשר תסייע בבניית רשת חברתית, ויכולה כמובן לתרום, במידת הצורך, בתהליך חיפוש העבודה.

מכתב המלצה

קחו בחשבון שבעבור רבים מן המנהלים, ניסוח מכתב המלצה הוא נטל. לכן, במקרה שאתם מתבקשים להביא איתכם מכתב, תוכלו להקל על הממליץ בכך שתעבירו לאישורו מכתב שתנסחו בעצמכם, בהתאם לנקודות שהייתם מעוניינים להדגיש. 

אם אינכם חשים בנוח לעשות זאת, תוכלו תמיד להציע זאת כרעיון. במכתב המלצה רצוי לכלול את התפקיד/ים שביצעתם בארגון, תקופת עבודתכם, פירוט הנושאים שבהם עסקתם והמיומנויות שנדרשתם להפעיל, במה הצטיינתם בהשוואה לשאר העובדים – וכמובן מדוע ממליצים עליכם.

לסיכום, לעולם אינכם יכולים לדעת באיזה שלב בקריירה תזדקקו למנהלים שלכם מן העבר. לכן, עזיבת מקום העבודה, בין אם היא נעשית ביוזמתכם ובין אם פיטרו אתכם, תמיד כדאי שתיעשה ברוח טובה ולא בטריקת דלת. אם תקפידו להיפרד בידידות, בבוא העת יהיה מי שיזכור לכם את חסד השנים היפות.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon