
ראיון עבודה עלול להיות מלחיץ, וזו בעיה. כמות קטנה של מתח יכולה לתת לכם דחיפה חיובית, לעשות אתכם חדים וערניים, אבל יותר מדי לחץ מקשה על הפגנת ביטחון וניהול שיח קולח.
על מנת שתוכלו להגיע כמה שיותר רגועים – יש לנו המלצות שכל אחד ואחת יכולים ליישם.
מה לצפות לקראת הריאיון?
ראשית, כמו בכל דבר – ברגע שתדעו למה לצפות, תחששו פחות.
עוד לפני הריאיון – כיום, חברות רבות מזניקות את הליך המיון למשרה עם משימות מקדימות, שאתם צריכים לעשות בטרם דרכתם במשרדי החברה. מבדקים אלה משמשים למיון ראשוני ולבדיקת היכולות המקצועיות שלכם, אך לעיתים גם לבחינת הכישורים החברתיים שלכם וכפועל יוצא מכך, מידת ההתאמה שלכם לארגון.
הריאיון עצמו – תגיעו למשרד החברה (בזמן, אנחנו ממליצים בחום) והמתינו לתורכם. אתם יכולים להגניב מבט ולראות מי עוד ממתין, או להתרכז בעצמכם. כאשר יקראו לכם, תישאלו שאלות על התפקיד והדרישות שהציבו עבורו. כמו כן, תיבחנו על פי היכולות הבין-אישיות שלכם. ינסו להבין מי אתם, האם אתם מתאימים לתפקיד ולרוח הארגון.
עצות זהב
הכירו את הארגון: מתי הוקם, מי מנהל אותו, מי בעלי התפקידים הראשיים, ומה מטרתו.
ספקו ערך מוסף: הסבירו למראיין מדוע אתם מהווים התאמה מושלמת לאיוש התפקיד.
שדרו מסרים נכונים: הראו ביטחון ביכולת שלכם, ומוטיבציה להיות חלק מהארגון.
חשוב מאוד להיות כנים לגבי הניסיון התעסוקתי שלכם, ובכלל. אם שואלים אתכם לגבי הסיבה שעזבתם מקום עבודה קודם, תאמרו את האמת (בצורה חכמה). הדגישו כי אתם מעוניינים לפתח את הקריירה בעזרת ועבור הארגון.
העמידו דרישות משלכם
שוק העבודה של היום דינמי. מעסיקים מבינים כי הם חייבים להיות גמישים כדי למשוך עובדים טובים, ומגיבים בהתאם. חברות רבות מעניקות תנאים נוחים מבחינת אופי התפקיד והתנאים הנלווים, ופתאום השכר אינו המדד היחיד שמשנה.
בשלב האחרון של תהליך המיון, כאשר אתם מעמידים דרישות שכר, חשבו על תנאי העבודה בכללותם. אולי תוכלו לקבל הטבות ששוות כסף הלכה למעשה, או דברים לא פחות חשוב מכסף – אפשרות לשלב עבודה מהבית, איזון בית-עבודה יותר בריא, כלים לפיתוח אישי וכו’.
הכנה היא המפתח
חשוב להתכונן היטב לכל ראיון עבודה, ללמוד על התפקיד ולהכיר את הארגון. בטחו ביכולותיכם, תאמרו את האמת ואל תחששו לבקש את התנאים שאתם חושבים שמגיעים לכם.
כמובן, סיימו את ראיון העבודה עם חיוך, והודו למראיין/ת על ההזדמנות שאתם מקבלים.
בהצלחה!