האם האסטרטגיה שלכם לפיתוח המשאב האנושי “ירוקה” ?

כל שהבינה המלאכותית ממשיכה לחולל מהפכה בדרך בה אנו עושים עסקים, חלק מהמשרות יהפכו למיושנות. אבל ביטול התפקיד לא חייב להיות ביטול העובד. קיימות אמיתית כוללת תוכנית ל"מחזור" כוח העבודה שלכם באמצעות הכשרה מחדש או שדרוג מיומנויות.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

 

 המהפכה התעשייתית החמישית

כל אחת מהמהפכות התעשייתיות הביאה שינויים שהפחיתו את המאמץ האנושי והגדילו את התפוקה. המטרה של הטכנולוגיה היא להשיג יותר עם פחות – פחות זמן, פחות השקעה ופחות אנשים. אך האם זה אומר שעלינו כמעבידים “לזרוק” את האנשים שאינם נחוצים עוד? כמובן שלא !

לצד מהפכת הבינה המלאכותית, ישנה מהפכה “ירוקה” הממוקדת בקיימות. הקיימות אינה נעצרת רק במשאבים כמו חשמל, מים או דלק. עלינו להחיל את אותו המיקוד גם על המשאב המורכב ביותר של הארגון – אנשים.עם הגישה והאסטרטגיה הנכונה, העתיד יכול להיות ירוק ובהיר לכל העובדים.

 

 שינוי התפקידים והתפתחות המהפכה הירוקה

העומס אינו קטן – הוא רק משנה כיוון. הצפי הוא ששוק התעסוקה יגדל ב-7.7 אחוזים בין 2020 ל-2030. עלינו לראות את העשור הבא כהזדמנות לחידוד אסטרטגית כישורים ממוקדת, בה השדרוג של מיומנויות יהיה בעדיפות עליונה לכל הארגונים.

 תעשיית הרכב – מובילה בקיימות

ממשל ביידן קבע יעד שאפתני לתעשיית הרכב האמריקאית: כלי רכב חשמליים צריכים להוות 50% מכלל מכירות הרכב החדשות עד 2030. תעשיית הרכב האמריקאית מגיבה במהירות ליעד זה עם לוח זמנים מאתגר.

אך השינוי הדרסטי בתעשיית הרכב יוצר שינויים משמעותיים בצרכי כוח העבודה. עיצוב וייצור רכבים אלו דורשים ידע במערכות כוח, מערכות בקרה ומערכות מכניות. כמות הנתונים העצומה (1-2 טרה-בייט לרכב ליום) מדגישה את הצורך בכישורים טכנולוגיים כמו אנליזת נתונים, אבטחת סייבר ולמידת מכונה.

הכשרת ושדרוג עובדים

כדי לענות על הצרכים ולהתמודד עם השדרוג המהיר הנדרש, נדרשים שיתופי פעולה תעשייתיים כדי לסגור את הפער ונפתחות תוכניות לימוד רבות המאפשרות שדרוג ורכישת ידע רלוונטי עבור העובדים, על מנת שיוכשרו במקצועיות לעסוק במקצועות הנדרשים

שינוי ישפיע על כולנו

לפי דוח Future of Jobs של הפורום הכלכלי העולמי, 60% מכוח העבודה הגלובלי יזדקק לשדרוג כישורים עד 2027. בעוד שהשדרוג הפך לפרקטיקה נפוצה בשנים האחרונות, חברות יצטרכו להתמקד יותר ויותר בהכשרה מחדש, המכשירה עובדים לתפקידים שונים לחלוטין.

איך להבטיח שאף אחד לא יישאר מאחור

הכירו בכך שבעוד שטכנולוגיה חדשה תיצור משרות חדשות, יהיה צורך בתקופת התארגנות. מעסיקים עשויים להזדקק לוותר על פרודוקטיביות בטווח הקצר כדי להתמקד בהכשרות לעובדים שאינם מסוגלים לשדרג כישורים בעצמם.

לסיכום : 

אימוץ חשיבה ירוקה של “אפס פסולת” עבור כוח העבודה הקיים שלכם הגיוני מבחינה אתית, לוגיסטית ופיננסית. מחקר של הפורום הכלכלי העולמי מצא שסגירת פער הכישורים באמצעות שדרוג עובדים יכולה להוסיף 6.5 טריליון דולר לתמ”ג העולמי וליצור 5.3 מיליון משרות חדשות נטו עד 2030.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon