כוונת המשורר: מה מראיינים מקווים לגלות באמצעות שאלות?

יש שאלות שחוזרות על עצמן כמעט בכל ראיון עבודה. אי פעם שאלתם את עצמכם למה הן נפוצות ומה מטרתן? באמצעות 5 שאלות שכיחות, ננסה להכניס אתכם לראשם של המגייסים

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon

article image

שאלות בראיון עבודה עלולות להיות קצת מתקילות. כדי לצלוח את האתגרים ואת הריאיון כולו, כדאי לדעת מה עומד מאחורי השאלות הללו ולמה בעצם הן חוזרות על עצמן שוב ושוב. אם תבינו את הכוונה, יהיה לכם קל יותר להחליט מה לענות.

הכנו לכם כמה דוגמאות:

ספר/י לי על עצמך

מטרת המראיינים: להכיר אתכם ולהבין כיצד אתם מגדירים, תופסים ומציגים את עצמכם.

הרבה מועמדים נלחצים מהשאלה הזו, ותוהים מאיפה להתחיל ועל מה לספר. האם לדבר על עצמכם רק בפן מקצועי, או גם אישי? ההמלצה שלנו: שלבו בין שני ההיבטים. התחילו במשפט או שניים הנוגעים לפן האישי ועברו מיד לאחר מכן לפן המקצועי. בתשובותיכם, שלבו את הסיבות בגינן אתם מתאימים לתפקיד.

מדוע את/ה מעוניין/ת לעבוד כאן?

מטרת המראיינים: לבחון את הידע שלכם על החברה ולהבין האם עשיתם שיעורי בית לפני הריאיון. 

מצפים מכם להיות מודעים לפעילות החברה, הלקוחות הגדולים, המתחרים העיקריים וכדומה. כשאתם מראים ידע כזה, המראיין/ת רואה שהתאמצתם, שאתם משקיעים ויסודיים. אלה תכונות מעולות לכל תפקיד.

מהן החוזקות שלך?

מטרת המראיינים: להבין עד כמה אתם מעריכים את עצמכם ואת יכולותיכם המקצועיות.

כדי להוכיח שאתם מתאימים לארגון ולתפקיד, בחרו חוזקות אישית – סבלני/ת, מסודר/ת, ייסודי/ת, טוב/ה עם אנשים – ומקצועיות – דקדקן/ית, יצירתי/ת, עצמאי/ת. שלבו דוגמאות מניסיונכם המקצועי, ותארו כיצד התכונות הללו תרמו לכם.

מהן החולשות שלך?

מטרת המראיינים: לשמוע שאתם מודעים גם לחולשות שלכם ובעיקר איך אתם מתמודדים איתן.

גרסה נוספת של שאלה זו עשויה להיות ספר/י לי על כישלון שחווית בעבודתך. בכל מקרה, אל תיבהלו. כמו שיש לכם צדדים חזקים יש גם חלשים, כמו לכולם, זה לגמרי בסדר. בחרו דוגמה מעברכם המקצועי וספרו איך חוויתם את האתגר/המשבר, איך התמודדתם וכיצד צלחתם אותו, ומה למדתם בדרך.

מה המנהלים שלך יגידו עליך?

מטרת המראיינים: פעם נוספת, לבחון את המודעות העצמית שלכם.

לפי תשובתכם, ינסו להבין איזה סוג של עובדים אתם: קלים לניהול, עצמאיים, מרצים או אולי דעתנים יותר מדי. כדאי להיות כנים, כי בהמשך תהליך הגיוס יתקיימו שיחות עם ממליצים עליכם.

לסיכום – חשוב לדעת לקרוא “בין השורות” ולהבין מה מראיינים רוצים לדעת. נסחו את התשובות שלכם בהתאם, והעבודה הבאה מחכה לכם.

linkdin icontwitter iconfacebook iconemail iconwhatsapp iconemail icon